Komentara: 0
Pregleda: 1987

Saopštenje DSS-a

21.01.2011. u 13:31h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje DSS-a

Povodom navoda iznetih u javnosti, a vezanih za saopštenje koje pre nekoliko dana poslala koalicija nekoliko vojvođanskih nevladinih organizacija u kojima se, krajnje neprimereno, proslava pravoslavnog Božica u Subotici karakteriše kao širenje "nacionalističke histerije i mržnje" i klerofašizam, DSS u Subotici najoštrije osuđuje takve stavove.

Pomenuto saopštenje obiluje terminima kao sto su „navodni”, „nepoznati”, „neimenovani”, „neutemeljeni” i činjenicama koje niti su proverene niti su konkretne. Zloupotreba hrišcanskog praznika ovoga puta je novina ubacena u već viđeni scenario koji se na politčkoj pozornici pojavljuje kada se približe izbori, smatra DSS.

Ne želeći da dalje polemiše sa nekim ko već duže vreme svaku priliku koristi da napada DSS i druge subotičke parlamentarne stranke, sebe smatrajući valjda kompetentnim, a pri tom neznajući osnovne postulate novinarstva kao što su proverena informacija i objektivnost, subotički DSS kao jedino opravdanje vidi činjenicu da stranački obojen novinar, pa makar i bivši član stranke dijametralno različite DSS-u, i ne može drugačije ni da deluje.

DSS smatra da oni koji ceo događaj nijednom rečju nisu okarakterisali kao delo pojedinaca (ako se delo i dogodilo), i iznose veoma opasne i teške optužbe za“nacionalnu histeriju i mržnju”, a naročito za klerofašizam i to na dan proslave najvećeg hrišćanskog praznika, moraju biti svesni svoje odgovornosti za svaku izgovorenu reč.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1987
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.