• Pregleda: 2439

Saopštenje Demokratske zajednice Hrvata

Saopštenje Demokratske zajednice Hrvata

Kako je saopštila Demokratska zajednica Hrvata, u Subotici u poslednje vreme je pojačana učestalost napada na naše sugrađane na ulicama, pogotovu u naselju „Prozivka“.

Pošto je povećan broj ilegalnih izbeglica, koji nemaju adekvatan smještaj, ova stranka postavlja pitanje da li postoji uvid o tačnom broju imigranata, njihovom statusu, zdravstvenom stanju i karakterima istih.

Povodom, kako navododi DZH, žalbi naših sugrđana o ugroženosti svoje lične sigurnosti i sigurnosti svojih porodica, pozivaju nadležne organe da dodatno pojačaju kontrolu u najugroženijim mesnim zajednica „Dudova Šuma“ i „Prozivka“, kako bi se izbegle dodatne napetosti naših sugrađana i imigranata. Ne bi smo želeli da i Suboticu kao Banju Koviljaču proglase rasističkim mestom, saopštava Demokratska zajednica Hrvata, koja apeluje na nadležna državna tela, da preduzmu odgovarajuće mere u zakonskim okvirima svoga delovanja, a u cilju sprečavanja neželjenih posledica i incidenata.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
jasso Odgovori
A da li postoji neko ime iza ove zajednice,ko to nama salje ta saopstenja,ili je to jos jedna imaginarna i fantomska skupina,hocemo ime i prezime onog ko stoji iza saopstenja.
Sanda Odgovori
DZH se sastoji od 1 ( i slovima: jednog ) čoveka - Čović Ivana, a to je onaj koji je u onoj šou emisiji na TV svojevremeno nešto trabunjao o koje čemu pa je izazvao bes većinskog naroda prema rvatima, pa sada izgleda da opet želi da skrene pažnju javnosti na sebe jer se očigledno oseća zapostavljenim od društvene zajednice. Sve u svemu - ne obraćajte pažnju na njega jer će ga to najviše pogoditi a svaka druga aktivnost će samo hraniti njegovu važnost u njegovim sopstvenim očima jer nikome drugome nije bitan a ponajmanje rvatima kojima samo nanosi štetu svojim izjavama ( a možda to i namerno radi potplaćen od "nekoga" .... ).
baki Odgovori
ova stranka je protiv svakoga ko dolazi u Subotici da zivi neznam koliko clanova ima ova stranka,nemam nista protiv Hrvata,ali ova srtanka osramotice Hrvatsku u Srbiji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.