Komentara: 3
Pregleda: 2865

Saopštenje Demokratske zajednice Hrvata

22.11.2011. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Demokratske zajednice Hrvata

Kako je saopštila Demokratska zajednica Hrvata, u Subotici u poslednje vreme je pojačana učestalost napada na naše sugrađane na ulicama, pogotovu u naselju „Prozivka“.

Pošto je povećan broj ilegalnih izbeglica, koji nemaju adekvatan smještaj, ova stranka postavlja pitanje da li postoji uvid o tačnom broju imigranata, njihovom statusu, zdravstvenom stanju i karakterima istih.

Povodom, kako navododi DZH, žalbi naših sugrđana o ugroženosti svoje lične sigurnosti i sigurnosti svojih porodica, pozivaju nadležne organe da dodatno pojačaju kontrolu u najugroženijim mesnim zajednica „Dudova Šuma“ i „Prozivka“, kako bi se izbegle dodatne napetosti naših sugrađana i imigranata. Ne bi smo želeli da i Suboticu kao Banju Koviljaču proglase rasističkim mestom, saopštava Demokratska zajednica Hrvata, koja apeluje na nadležna državna tela, da preduzmu odgovarajuće mere u zakonskim okvirima svoga delovanja, a u cilju sprečavanja neželjenih posledica i incidenata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2865
Povezane teme

ilegalci

Subotica prozivka

demokratska zajednica hrvata

azilanti

emigranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.