Komentara: 17
Pregleda: 6355

Saopštenje Bunjevačke stranke

18.01.2013. u 17:10h
Saopštenje koje nam je stiglo iz Bunjevačke stranke u kojoj se osvrću na trenutna zbivanja u nacionalnom savetu Bunjevaca i koje prenosimo u celosti:
Saopštenje Bunjevačke stranke

Povodom najnovijih dešavanja unutar Nacionalnog saveta Bunjevaca stav Bunjevačke stranke je sledeći: Smatramo da je najvažnije da se Bunjevački korpus dalje ne rasipa, a da je pogubno da se lični interesi pojedinaca stavljaju iznad interesa Saveta.

S obzirom da je Sporazum o zajedničkom radu na ostvarivanju ciljeva bunjevačkog naroda potpisan, verujemo da će gospodin Branko Pokornić ispoštovati svoju reč. Podsetiću da je naš počasni član, a nekadašnji predsednik Saveta Blaško Gabrić u vreme svog mandata, ispoštovao isti takav Sporazum koji sada gospodin Pokornić pokušava da sabotira. Politički interesi i međusobna lična netrpeljivost, ne smeju biti umešani u trenutnu problematiku Nacionalnog saveta tim pre što su upravo njihovi članovi i odbornici, ujedno i predsednici nacionalnih saveta.

Najbolji primer težnje da se lični interesi stave iznad dobrobiti Bunjevaca, su pojedinci koji su već ugrabili visoke pozicije i pozapošljavali svoje stranačke kadrove u BIC. Vreme je pokazalo zašto se Bunjevačka stranka opredelila za odborničku grupu u kojoj je sada, a ne za grupu koju su hteli da oforme pojedinci koji su upravo poslednjim dešavanjima u Nacionalnom savetu, pokazali svoje pravo lice.

Nacionalni savet Bunjevaca treba da nastavi da se bavi svojom osnovnom delatnošću a to je dobrobit Bunjevačkog naroda. Bunjevačka stranka će se uzdržati od bilo kakvih aktivnosti koje bi eventualno dovele do daljnjeg rasipanja bunjevačkog korpusa.

Predsednik
Srđan Evetović 

Saopštenje Bunjevačke stranke

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 6355
Povezane teme

bunjevačka stranka

srđan evetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.