Komentara: 5
Pregleda: 3566

Saopštenja političkih stranaka povodom formiranja lokalnog parlamenta

08.06.2012. u 12:20h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenja političkih stranaka povodom formiranja lokalnog parlamenta

Povodom održane konstituitivna sednice na kojoj su verifikovani mandati za 67 odbornika u lokalnom parlamentu. 64 odbornika je položilo zakletvu, a odbornici koji nisu bili prisutni će to uraditi naknadno. Pošto nije postignut dogovor oko koalicija, nije bilo predloga ni za predsednika, potpredsednika i sekretara Skupštine grada.

Sednica se odlaže na neodređeno, a njome je predsedavao najstariji odbornik Nikola Milićević, koji je iz redova Srpske napredne stranke.

Za više detalja pogledajte sledeću vest:
Konstituisan novi lokalni parlament


U nastavku su saopštenja stranaka u Subotici:

Savez bačkih Bunjevaca (SBB)

Savez bačkih Bunjvaca

Održana je konstitutivna sednica Skupštine grada. Kako je i očekivano na sednici nije izvršen izbor predsednika, nego je Skupština prekinuta radi daljih konsultacija.

Savez bačkih Bunjevaca očekuje da se lokalna vlast konstituiše u najkraćem roku. Ponavljamo naš stav da je najbolje za grad da se skupštinska većina formira oko Demokratske stranke, uz ozbiljno učešće Saveza vojvođanskih Mađara, uz političke predstavnike Hrvata, Bunjevaca, i stranaka proevropske orijentacije, srazmerno dobijenom poverenju na izborima.

Ne bi smelo da se dogodi da se vlast shvati kao podela plena i namirivanje ambicija političkih stranaka i pojedinačnih ličnih interesa, pa da vlast ponovo zajedno čine stranke potpuno suprotnih političkih stavova i programa.

Mi želimo doprineti da se realizuje program za bolju Suboticu i očekujemo konstruktivan dogovor pre svega DS, SVM, SPS, kao i drugih stranaka proevropske orijentacije, koje su dobile mandate u skupštini grada, i spremni smo da takav dogovor podržimo.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine

Saopštenja političkih stranaka povodom formiranja lokalnog parlamenta

Povodom verifikacije odborničkih mandata u Skupštini Grada Subotice, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine kao deo većine okupljene oko DS-a - a koju čine i koalicije čiji su nosioci LDP i SPS, uz podršku SBB-a, Bunjevačke stranke i DZVM-a – ističe da okosnica buduće vladajuće većine treba da bude zajednički dogovor oko Programske deklaracije.

Predlog za predsednika Skupštine Grada nije dat jer se konačan tekst Programske deklaracije tj. prioriteti rada u budućnosti usaglašavaju, kako bi se osiguralo ostvarivanje predizbornih obećanja datih Subotičanima i Subotičankama. SVM može da bude deo vladajuće većine ukoliko, kao i sve druge stranke koje su spremne da prihvate odgovornost za rukovođenje gradom u predstojećem periodu, prihvati Programsku deklaraciju, navodi se u saopštenju.

Koalicija "Preokret"

Saopštenja političkih stranaka povodom formiranja lokalnog parlamenta

Оdržana је sednica na kojoj su verifikovani mandati novim odbornicima u gradskoj skupštini. U radu novog saziva Skupstine grada učestvovaće i četiri odbornika koalicije Preokret čime su LDP i SPO po prvi put postale parlamentarne stranke na gradskom nivou te se građanima Subotice u ime koalicije Preokret još jednom zahvaljujemo na poverenju koje su nam ukazali na proteklim izborima.

Najvažniji cilj u narednom periodu je da se što pre formira skupštinska većina kako bi grad nastavio normalno da funkcioniše. Koalicija Preokret očekuje da će biti deo nove proevropske gradske vlasti i da će pregovori koje vodi sa koalicijom oko DS u Subotici vrlo brzo rezultirati konačnim dogovorom i konstituisanjem organa gradske vlasti koja će raditi u interesu boljeg života svih građana Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3566
Povezane teme

LDP Subotica

savez bačkih bunjevaca

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

sbb

preokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.