Komentara: 40
Pregleda: 19587
Foto

Saobraćajni kolaps u Subotici

13.04.2016. u 15:32h > 17:47
Izvor: Subotica.com
Saobraćajni kolaps u Subotici

U više navrata tokom današnjeg dana vozačima je bio onemogućen prolaz glavnim saobraćajnicama u gradu iz bezbednosnih razloga, zbog posete premijera Srbije i Mađarske, Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Navedene obustave saobraćaja, koje su na pojedinim lokacijama trajale i duže od pola sata stvorile su ogromne gužve, nervozu i ogorčenost kod učesnika u saobraćaju.

Ovakve mere bezbednosti jesu uobičajene prilikom posete državnika, ali blokiranje najfrekventnijih raskrsnica i puteva u najvećem špicu je blago rečeno neracionalan potez koji je izazvao veliki gnev među sugrađanima, učesnicima u saobraćaju.

Saobraćajni kolaps u Subotici

Saobraćajni kolaps u Subotici

U sporadičnom razgovoru sa vozačima koji su pretežno strpljivo čekali u dugim kolonama da se put oslobodi mogli su se čuti i oni nervozniji glasovi koji su negodovali i koristili trube na vozilima kako bi dali do znanja šta misle ovoj gužvi u najvećem špicu.

- "Kasnim na posao, ko će to da mi opravda?!", "Ovo nije normalno u sred radnog dana oni nam zatvore ulice i ostave nas da čekamo u kolonama!" , "Sramota je da zbog dve-tri osobe na stotine ljudi bude blokirano", "Barem da su najavili ranije da znamo šta da očekujemo" - samo su se neki od komentara koje smo mogli da čujemo na gradskim ulicama tokom današnjeg dana.

Blokada saobraćaja na delu puta od Štrosmajerove preko ulice Maksima Gorkog i Senćanskog puta prekinuta je tačno u 15,30 časova kada je mnogobrojna delegacija iz Mađarske, sastavljena od oko tridesetak vozila, krenula Senćanskim putem prema autoputu, odnosno Novom Sadu, koji je sledeća odrednica premijera Mađarske.

Saobraćajni kolaps u Subotici

Takođe, ovih dana se često postavlja pitanje zbog čega na najfrekventnijim raskrsnicama u gradu semafori već nekoliko dana, od jutra do večeri ne rade, pa dolazi do zastoja, pošto saobraćaj, osim na raskrsnici kod hotela Patria, ne regulišu ni saobraćajci.

Zbog radova na kolektoru i onemogućenom saobraćaju u nekim ulicama našeg grada, u jutarnjim i popodnevnim špicevima se semafori isključuju zbog ubrzanja protoka vozila, a saobraćajni regulišu protok saobraćaja jedino na raskrsnici kod hotela "Patria".

Izvor: Subotica.com
Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici Saobraćajni kolaps u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 40
Pregleda: 19587

Povezana vest

Povezane teme

saobraćajna gužva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.