Komentara: 0
Pregleda: 11411

Šampion u proitzvodnji rakije

21.01.2009. u 09:38h
<p>Proizvođač voćnih rakija Laslo Boni, vlasnik Vinarije &bdquo;Di Bonis" i trostruki vinski vitez (Srbija, Mađarska, Austrija), sru&scaron;io je mit o nepobedivosti mađarske palinke (rakije). On je na Međunarodnom sajmu u Budimpe&scaron;ti pro&scaron;log meseca učestvovao sa 15 rakija, a u Suboticu se vratio sa čak 16 priznanja.</p>
Šampion u proitzvodnji rakije

- Svi uzorci su nagrađeni, a šampionske titule i povelje pripale su rakijama od jabuke i viljamovke. Ova priznanja su mi i veliki podstrek u radu tim pre što je, na neki način, srušen mit o nepobedivosti tamošnje palinke. Na najvećim domaćim i inostranim sajmovima u prošloj godini za kvalitet svojih vina i rakija osvojio sam oko pedeset priznanja. To je, u proseku, četiri priznanja mesečno - ističe Boni.

Uz jednu od najopremljenijih vinarija i podruma vina u Srbiji, koji, sa atraktivnim restoranom „Širaz", predstavlja mini turističku celinu, Laslo Boni je i uspešan voćar i vinogradar. Uz plantaže vinograda i voća našlo se mesta i za plemenitu zovu.
- Rakija od zove je u neku ruku i specijalitet i raritet u proizvodnji voćnih rakija.

Da bi sve bilo kako valja, uvezao sam specijalni kotao opremljen najsavremenijim uređajima čiju destilaciju i kvalitet kontroliše kompjuter. Sa sopstvenih plantaža kajsija, jabuka, kruški viljamovki, šljiva, višnje, breskve, dunja, zove, kao i vinograda, imam dovoljno kvalitetnih sirovina za proizvodnju čak i rakije loze i komovice.

Istina je da sam veći ljubitelj i poznavalac vina nego rakija, ali sam i pored toga za relativno kratko vreme uspeo da mnoge tradicionalne proizvođače ostavim daleko iza sebe - ponosno priča Boni.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 11411
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.