Komentara: 15
Pregleda: 3169

Samo vanredne sednice Skupštine grada

10.02.2012. u 18:45h
Izvor: RTV Yueco
Samo vanredne sednice Skupštine grada

Jučerašnja sednica Skupštine grada bila je najduža u ovom sazivu – preko 13 sati. Sudeći po izlaganjima koja su se mogla čuti sa govornice, izborna kampanja već je u punom jeku, iako izbori još nisu ni raspisani. Kao posledica toga, do kraja mandata se očekuje održavanje samo vanrednih sednica na kojima će biti odluke koje ne mogu da čekaju.

Politička prepucavanja provejavala su kroz mnoge tačke dnevnog reda jučerašnje sednice Skupštine grada Subotica koja je trajala, za ovaj mandat rekordnih, preko 13 časova. Predsednik Skupštine grada Slavko Parać, komentarišući jučerašnja dešavanja ocenjuje da je predizborna kampanja već odavno počela, a da u narednom periodu političari neće imati mogućnost besplatne izborna kampanje kroz direktne prenose Skupštine grada, jer će broj sednica biti redukovan ne eventualno jednu ili dve vanredne posvećene donošenju neophodnih dokumenata vezanih za strane investitore.

Pored plakatiranja i poruka sa bilborda, političke partije u poslednje vreme u vidu saopštenja kritikuju ili hvale dešavanja na svim nivoima – od lokala do republike. Politikolog Boško Kovačević trenutnu izbornu kampanju opisuje kao jeftino dovijanje i pružanje obećanja bez pokrića, što može da dovede do apstinencije glasača, odnosno fenomena “Belih glasačkih listića”.

Lokalni, pokrajinski i republički izbori, bar po dosadašnjim najavama, biće raspisani sredinom marta, a održani početkom marta. Kao mogući datum izbora figurira 06. maj, a do tada nas, sudeći po ranijim iskustvima, očekuje sve jača i jača izborna kampanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3169
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

lokalni parlament

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.