Komentara: 0
Pregleda: 1395

Samo trećina traži posao prvi put

27.01.2009. u 17:51h
<p>Internet portal za zapo&scaron;ljavanje Infostud poseduje čak 25.000 biografija osoba koje traže posao. Kada se pogledaju podaci koje su ostavila lica bez zaposlenja, može se utvrditi da je među njima ne&scaron;to manje od polovine sa zavr&scaron;enim fakultetom ili vi&scaron;om &scaron;kolom, kažu u Infostudu.</p>

Na subotičkom portalu Infostud zaposlenje traže većinom radnici sa iskustvom

Naime, 46 odsto kandidata prijavljenih na tom sajtu ima fakultetsku ili diplomu više škole, dok je među ostalima najviše onih sa završenom srednjom školom.

Zanimljivo je da u tom broju dve trećine većima određeno radno iskustvo, a među njima 40 odsto njih ima radni stažod pet godina, dok je 15 odsto sa čak deset godina radnog iskustva. Iznad deset godina radnog iskustva ima oko deset odsto prijavljenih na sajtu - što znači da posao na ovaj način najvećim delom traže i oni koji su dotadašnji posao, sticajem prilika, izgubili.

Prvi put posao traži tek svaki treći prijavljeni u ovoj bazi radnih biografija ovog portala, to jest samo trećina kandidata nema nikakvo radno iskustvo.

 

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1395
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.