Komentara: 16
Pregleda: 12708

Salvador Dali u Subotici: izložba u galeriji "Dr Vinko Perčić“

14.09.2011. u 00:00h
Salvador Dali u Subotici: izložba u galeriji "Dr Vinko Perčić“

Izložba grafika jednog od najvećih umetnika XX veka, čuvenog španskog nadrealiste Salvadora Dalija pod nazivom „Beskrajni minut“ će biti postavljena od 20. septembra do 11. oktobra 2011. godine u Galeriji „Dr Vinko Perčić“.

Svečano otvaranje je zakazano za 20. septembar u 20 časova. Fotografije sa otvaranja izložbe možete videti na linku:
Izložba grafika Salvadora Dalija u Subotici

Organizatori izložbe su Galerija „Dr Vinko Perčić“ i FOKUS Fondacija iz Subotice.

Izložba je organizovana u saradnji sa “Viskonti art galerijom” iz Ljubljane i predstavlja seriju od 11 numerisanih i potpisanih grafika dorađenih akvarelom koje ilustruju basne slavnog francuskog pesnika i basnopisca iz XVII veka Žana de Lafontena, kao i njegov portret, viđen očima Salvadora Dalija, te trinaest grafika iz serije Zodijak. Posetioci izložbe moći će da vide i tri litografije iz ciklusa Božanstvena komedija, kao i pozlaćeni bronzani kip Žena žirafa.

Salvador Dali (1904–1989), španski slikar, pisac, dizajner i filmski autor. U istoriji je zapamćen po svojim snažnim i bizarnim slikama, te kao jedan od najpoznatijih predstavnika nadrealizma u slikarstvu. Umetničke ambicije Dali je usmerio i na fotografiju, dizajn, književnost i snimanje filmova. Ovaj ekscentrični čovek obeležio je ne samo špansku, već i svetsku umetnost dvadesetog veka.

Više informacija pročitajte na zvaničnom linku

Salvador Dali - izložba u galeriji dr Vinko Perčić:

Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 12708
Povezane teme
Fokus fondacija galerija dr vinko perčić izložba izložba beskrajni minut salvador dali
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.