Komentara: 0
Pregleda: 5350

Šalter za informacije na Sudu počeo sa radom

06.10.2011. u 17:48h
Izvor: RTV Yueco
Šalter za informacije na Sudu počeo sa radom

U holu zgrade suda u Subotici sa radom je počeo šalter za informacije. Na info-pultu sve stranke koje dolaze u sud mogu da dobiju informacije vezane za rad svih pravosudnih organa smeštenih u zgradi suda.

Pokretanjem info-pulta omogućiće se građanima da brže dolaze do potrebnih informacija u sudu. Subotičani smatraju da će na ovaj način sud biti trasparentniji.

Na šalteru će stranke moći da dobiju uputstva za lakše snalaženje u zgradi, o rasporedu zakazanih sudjenja, imenima i kontaktima sa stalnim sudskim veštacima i tumačima za pojedine jezike ili načinu i mogućnostima podnošenja pritužbi na rad suda i druge informacije. Pokretanjem rada info–pulta biće omogućeno bolje informisanje svih gradjana koji se budu obratili sudu.

Šalter je nastao uz pomoć Ministrarstva spoljinih poslova Kraljevine Norveške i njihovog projekta “Unapređenje dostupnosti pravde sudovima u Srbiji”. Finansirali su i izgradnji rampe za invalide ispred zgrade suda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5350
Povezane teme

Sud Subotica

Viši Sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.