• Pregleda: 3894

Sajam cveća od četvrtka na šetalištu pred Plave fontane

Jesenja manifestacija cveća "Garden Flora" održaće se od 26. do 29. oktobra u našem gradu, na malom šetalištu Trga Republike. Ovom prilikom svoje proizvode će izložiti više od 20 izlagača, a sugrađani će biti u prilici da kupe sezonsko i saksijsko cveće po pristupačnim cenama.
Sajam cveća od četvrtka na šetalištu pred Plave fontane

Tradicionalna manifestacija "Garden flora" organizuje se dva puta godišnje, na proleće i u jesen, kada se na šetalištu Trga Republike može pronaći veliki izbor sezonskog i saksijskog cveća, kao i prateće opreme hortikulture proizvođača iz našeg grada i okoline. Organizatori ističu da je ove godine odziv dobar, s obzirom na to da će Subotičanima svoje proizvode ponuditi 18 proizvođača cveća i pet zanatlija i proizvođača rukotvorina.

- Trudimo se da manifestacija zadrži svoje lice, kao i jedinstvene paviljone, po kojima se razlikuje od drugih vašara u našem gradu. Ove godine će u ponudi biti sadnice zimzelenih tuja, sada je sezova hrizantema te očekujemo da će njih biti u velikom broju, a biće mnogo saksijskog cveća i malih sadnica za bašte - rekao je Arpad Kiš, iz Udruženja seljaka Subotica.

Prema njegovim rečima, sve što je izloženo na manifestaciji je isključivo domaće proizvodnje, odnosno u pitanju su originalni proizvodi poljoprivrednih gazdinstava koja imaju višegodišnje iskustvo u proizvodnji cveća i sadnica. 

- Prioritet nam je da naši izlagači budu istovremeno i prozvođači, odnosno da sve što izlože budu njihovi originalni proizvodi. S obzirom na to kakva je platežna moć sugrađana, kao i da će ovo biti manifestacija s najvećom ponudom cveća i sadnica u regionu, cene će biti povoljne, a verujem da će i prodavci davati posebne popuste kupcima - istakao Kiš.

Otvaranje jesenje manifestacije cveća "Garden Flora" zakazano je za četvrtak, 26. oktobar, u 12 časova, a trajaće do nedelje, 29. oktobra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.