Komentara: 0
Pregleda: 4397

Sajam cveća od četvrtka na šetalištu pred Plave fontane

24.10.2017. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Jesenja manifestacija cveća "Garden Flora" održaće se od 26. do 29. oktobra u našem gradu, na malom šetalištu Trga Republike. Ovom prilikom svoje proizvode će izložiti više od 20 izlagača, a sugrađani će biti u prilici da kupe sezonsko i saksijsko cveće po pristupačnim cenama.
Sajam cveća od četvrtka na šetalištu pred Plave fontane

Tradicionalna manifestacija "Garden flora" organizuje se dva puta godišnje, na proleće i u jesen, kada se na šetalištu Trga Republike može pronaći veliki izbor sezonskog i saksijskog cveća, kao i prateće opreme hortikulture proizvođača iz našeg grada i okoline. Organizatori ističu da je ove godine odziv dobar, s obzirom na to da će Subotičanima svoje proizvode ponuditi 18 proizvođača cveća i pet zanatlija i proizvođača rukotvorina.

- Trudimo se da manifestacija zadrži svoje lice, kao i jedinstvene paviljone, po kojima se razlikuje od drugih vašara u našem gradu. Ove godine će u ponudi biti sadnice zimzelenih tuja, sada je sezova hrizantema te očekujemo da će njih biti u velikom broju, a biće mnogo saksijskog cveća i malih sadnica za bašte - rekao je Arpad Kiš, iz Udruženja seljaka Subotica.

Sajam cveća od četvrtka na šetalištu pred Plave fontane

Prema njegovim rečima, sve što je izloženo na manifestaciji je isključivo domaće proizvodnje, odnosno u pitanju su originalni proizvodi poljoprivrednih gazdinstava koja imaju višegodišnje iskustvo u proizvodnji cveća i sadnica. 

- Prioritet nam je da naši izlagači budu istovremeno i prozvođači, odnosno da sve što izlože budu njihovi originalni proizvodi. S obzirom na to kakva je platežna moć sugrađana, kao i da će ovo biti manifestacija s najvećom ponudom cveća i sadnica u regionu, cene će biti povoljne, a verujem da će i prodavci davati posebne popuste kupcima - istakao Kiš.

Otvaranje jesenje manifestacije cveća "Garden Flora" zakazano je za četvrtak, 26. oktobar, u 12 časova, a trajaće do nedelje, 29. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4397
Povezane teme

cveće

sajam cveća

subotičke rukotvorine

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.