Komentara: 2
Pregleda: 2324

Šah: Sedlak vicešampion Srbije

15.03.2018. u 16:44h
Izvor: Subotica.com
Šahovski velemajstor Nikola Sedlak je vicešampion države.
Šah: Sedlak vicešampion Srbije

Član Šah kluba "Spartak", Nikola Sedlak, na 12. Pojedinačnom prvenstvu Srbije u šahu za muškarce održanom u Novom Sadu od 6. do 14. marta 2018. godine zauzeo je drugu poziciju sa istim brojem osvojenih bodova kao i pobednik Aleksandar Inđić i trećeplasirani Miroslav Marković.

Zbog dodatnih kriterijuma na ovom prvenstvu na kraju je našem sugrađaninu pripala druga pozicija i novčana nagrada od 150.000 dinara, iako je neporažen na šampionatu.

Sedlak je na ovom šampionatu upisao tri pobede i šest remija, ali su odlučujuće partije sve završene nerešeno. Prema pravilniku prvi dodatni uslov mini tabela međusobnih mečeva je pokazala da je o šampionu odlučila pobeda Inđića nada Markovićem u 5. kolu, dok je Sedlak sa oba rivala remizirao.

Subotički velemajstor kaže da nije nezadovoljan osvajanjem 2. mesta jer je ostvario odličan rezultat i plasirao se na 3. mesto srpske rejting liste, iza Inđića i Markuša, a ispred Perunovića i Ivaniševića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2324
Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah klub Spartak

nikola sedlak

šahovski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.