Komentara: 0
Pregleda: 1087

Šah: Na prvom memorijalu "Ivan Sedlak" nadmetaće se 70 učesnika

09.06.2023. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco  / Subotica.com
U organizaciji Šahovskog kluba "Spartak" u subotu, 10. juna, biće održan prvi međunarodni šahovski turnir „Memorijal Ivan Sedlak“, u znak sećanja na istaknutog šahovskog radnika koji je nakon kraće bolesti preminuo 2020. godine.
Šah: Na prvom memorijalu "Ivan Sedlak" nadmetaće se 70 učesnika

Usled tehničkih ograničenja jedan deo takmičara nadmetaće se u prostorijama Šahovskog kluba „Spartak“, dok će drugi deo učesnika biti smešten u prostorijama Gerontološkog kluba, u Ulici Petra Drapšina.

Početak takmičenja zakazan je za 10 časova (subota). Broj učesnika ograničen je na 70, a organizatori su obezbedili i novčane nagrade, čiji fond iznosi 125.000 dinara, a biće raspoređene na deset redovnih i tri specijalne.

Na turniru će učestvovati sedam velemajstora i više od 10 internacionalnih majstora, a na nadmetanja sa velikim majstorima šaha prijavio se i veliki broj Subotičana. Od 18 časova predviđena je simultanka za decu naspram kojih će biti velemajstor iz Slovenije Darija Kapš.

Sedlak je radio kao javni tužilac, bio je ministar za ljudska prava i prava nacionalnih manjina od 1998. do 2002. godine, šahovski majstor, rukovodilac Šah kluba "Spartak" Subotica, bivši predsednik Šahovskog saveza Jugoslavije, predsednik "Bunjevačke matice". Preminuo je 2. decembra 2020. godine u 69. godini života, nakon kraće bolesti.

Izvor: RTV Yueco / Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1087
Povezane teme

šah u Subotici

šah klub Spartak

šahovski turnir

šahovski klub spartak

šah

memorijal ivan sedlak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.