Komentara: 26
Pregleda: 10663

Sagmajster kažnjen na Dakaru zbog prekoračenja brzine, ali uspešno premošćava svakodnevne izazove

08.01.2020. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
U toku je četvrti dan 42. Dakar relija, a jedini predstavnik Srbije na prestižnom takmičenju, koje se ove godine po prvi put održava na Bliskom istoku, u Saudijskoj Arabiji, uz manje poteškoče "gazi" kilometre, ali i uspešno se bori sa svakodnevnim izazovima.
Sagmajster kažnjen na Dakaru zbog prekoračenja brzine, ali uspešno premošćava svakodnevne izazove

Iza takmičara na ovom zahtevnom reliju je preko 1600 kilometara teškog terena, i ko zna još koliko kilometara koji su nastali zbog problema sa navigacijom, pa i kako naš predstavnik, Gabor Sagmajster, kaže sa lošim označavanjem "čekpointova", što dodatno utiče na njihovo prolazno vreme, kako za one manje iskusnije tako i za veterane u ovom sportu.

Trenutno se vozi četvrta etapa, duga 672 kilometra, a gorostas iz Subotice je u nju ušao sa 114. pozicije u generalnom plasmanu, 33. u kategoriji motociklista bez mehaničara (MOTUL). Sagmajster se oseća dobro, osim tih, uslovno rečeno, tehničkih problema ne oseća veliki umor i za sada sve ide po planu.

Sagmajster kažnjen na Dakaru zbog prekoračenja brzine, ali uspešno premošćava svakodnevne izazove

Kako kaže u trećoj deonici, koja je pretežno vožena kroz peščane predele, uživao je u vožnji, međutim nešto kamenitiji deo pravca pravio je problema kako njemu tako i drugim vozačima.

- Imali smo problema da nađemo jedan čekpoint koji su organizatori loše obeležili, na kraju se ispostavilo da ni ne postoji. U jednom trenutku bilo je petnaestak motora i kvadova koji su se vrteli na jednom mestu tražeći ovu tačku, bez obzira što su to bili pretežno iskusniji vozači koji dobro navigiraju - kaže Sagmajster

Da bi nadoknadio izgubljeno vreme Gabor je morao i malo da doda gasa, što je svakako dodatni rizik, ali koji može da donese i mnogo dobrog. Iako se reli vozi po nepristupačnim i vrlo često divljim predelima gde se ne sreće ni životinjski svet, a kamoli čovek, propozicije takmičenja nalažu poštovanje brzine, pa ukoliko organizator relija ustanovi, na osnovu GPS podataka, da je došlo do prekoračenja, slede novčani penali. Ovaj put Subotičanin je za 7 kilometara prekoračio dozvoljeni limit i morao je da plati kaznu, ali možda mu je rizik bio i uspešan ako je time uspeo da obezbedi bolji plasman na kraju etape.

Po završetku etape koja po pravilu iscrpi i najspremnije, vozači u Gaborovoj klasi ne odlaze na zasluženi odmor nego pripremaju motor za nastavak takmičenja, a sve između što ostane podrede obnavljanju energije i pripremama za narednu etapu.

Sagmajster kažnjen na Dakaru zbog prekoračenja brzine, ali uspešno premošćava svakodnevne izazove

Prilikom polaska na vožnju trećeg dana Dakara Gabor nije zaboravio svoje sugrađane i sve one koji slave Božić po julijanskom kalendaru, čestitavši tom prilikom, preko svog tima Milodanović-Zakinski, praznik svima koji ga obeležavaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 10663

Povezana vest

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.