Komentara: 0
Pregleda: 3671
Foto

Rvanje: Spartak pobednik Kupa Srbije

24.09.2017. u 13:43h > 23:04
Izvor: Subotica.com
Rvači Spartaka osvojili su Kup Srbije. Nakon trijumfa u na trećem turniru Kupa, koje je održano u subotu u Hali sportova, Subotičani su ekipni pobednici najmasovnijeg takmičenja.
Rvanje: Spartak pobednik Kupa Srbije

Iako je Partizan u svojim redovima imao čak šet rvača više, Spartak je osvojio 62 boda, a Beograđani su bili drugi sa 47. Treće mesto zauzeo je Proleter iz Zrenjanina sa 21 osvojenim bodom, dok je beogradski Radnički okončao takmičenje na četvrtom mestu sa 16 bodova.

Iako je nastupio bez 8 svojih rvača, koje je pozajmio drugim klubovima, Spartak je osvojio šest zlatnih medalja, dve srebrne i tri bronzane.

- Pozajmili smo čak osam rvača "bratskim" klubovima iz Kanjiže i Sente, sa kojima već duži niz godina imamo dobre odnose, izlazimo jedni drugima u susret i uveren sam da će se ta saradnja nastaviti - kaže Davor Štefanek, predsednik Rrvačkog kluba "Spartak".

U redovima Spartaka zlatom su se okitili Sebastijan Nađ, Kristijan Gazdek, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Dejan Franjković i Gruzijac sa srpskim pasošem Mihail Kadžaja.

Rvanje: Spartak pobednik Kupa Srbije

U kategoriju do 96 kg čak tri Spartakova rvača su se okitila medaljama. Janko Ivetić osvojio je bronzu, Kristijan Tači srebro, a Dejan Franjković zlato, dok je osvajač bronze, Mladen Đinović iz Partizana, bio jedini iz drugog kluba.

Rezultati:

  • 59 kg: Kristijan Gazdag (Spartak), Sebastijan Kolompar (Proleter), Petar Pavluković (Soko), Stefan Anastasijević (Partizan),
  • 66 kg: Sebastijan Nađ (Spartak), Miljan Đukanović (Radnički BG), Tamaš Nađ (Spartak), Bojan Veličković (Partizan),
  • 71 kg: Davor Štefanek (Spartak), Dragan Dešić (Partizan), Žarko Velimirović (Partizan), Goran Sremac (Proleter),
  • 75 kg: Aleksandar Maksimović (Spartak), Aleksa Erski (Partizan), Norbert Čikoš (Spartak),
  • 80 kg: Žarko Dickov (Radnički BG), Goran Bulatović (Partizan), Branko Kovačević (Radnički BG), Luka Maletin (Partizan),
  • 85 kg: Valentin Čabi (Proleter), Oliver Tot (Spartak), Boris Petrušić (Proleter), Božidar Baltić (Partizan),
  • 98 kg: Dejan Franjković (Spartak), Kristijan Tači (Spartak), Mladen Đinović (Partizan), Janko Ivetić (Spartak),
  • 130 kg: Mihael Kadžaja (Spartak), Boban Živanović (Partizan), Branko Živanović (Partizan), Vladimir Radosavljević (Partizan)

Rvanje: Spartak pobednik Kupa Srbije

Legenda subotičkog kluba i jugoslovenskog rvanja, dugogodišnji trenera plavo-belih, a od nedavno sportskog direktora, Sreten Damnjanović, pred početak susreta čestitao je, već sada se može reći novoj legendi kluba, iako još uvek aktivnom takmičaru, Davoru Štefaneku, na priznanju koje je pre mesec dana primio od Svetske rvačke federacije, koja ga je, da podsetimo, proglasila najboljim na svetu u 2016. godini. To priznanje su pozdravili svi učesnici Kupa Srbije, sigurno posnosni što imaju prilike da se druže i takmiče protiv Olimpijskog i svetskog šampiona.

Pozdravljajući prisutne i zahvaljujući im se što su se velikom broju odazvali na ovo takmičenje, Damnjanović je čestitao Štefaneku, poželeo mu da još dugo traje i da nas još jednom obraduje na Olimpijskim igrama u Tokiju, 2020. godine.

Rvanje: Spartak pobednik Kupa Srbije

Nakon osvojenog prvog trofeja u sezoni, Stojan Štefanek, novo lice u stručnom štabu subotičkih rvača. bio je i više nego zadovoljan jer je ekipa pokazala da i ovako "desetkovana" poseduje neophodan kvalitet i snagu da bude važan faktor u srpskom rvanju, kao i da to uliva novu nadu na putu do titule, koju Subotica čeka duži niz godina.

Zadovoljan je bio i Davor Štefanek, koji je na ovom takmičenju imao lak posao, ali koji je bio uz ekipu kroz sve borbe.

- Osvajanjem Kupa ovako obedljivo pokazali smo da ozbiljno jurišamo na titulu prvaka države, pola posla smo obavili, pokazali smo da imamo kvalitetnu ekipu koja će isto tako izaći na sve ligaške mečeve, sve do plejofa, kada očekujemo da izađemo u najjačem sastavu i da konačno vratimo titulu u Suboticu. Zahvaljujem se sportskom direktoru, stručnom štabu i upravi na odličnom poslu koji rade i uveren sam da će na putu do titule biti sve kako treba - rekao je Davor Štefanek

Izvor: Subotica.com
Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore Rvanje: Kup Srbije za seniore
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3671

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.