Komentara: 0
Pregleda: 2833

Rvači Spartaka poraženi od Novog Sada, Proleteru 13. titula šampiona Prve lige

08.12.2013. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
U prepunoj sali zrenjaninske gimnazije održani su mečevi plej ofa Prve lige Srbije za rvače u kojima su učestvovali RK "Novi Sad", RK "Radnički" Sombor, subotički Spartak i domaći Proleter. U prvom meču Proleter je bio bolji od Radničkog iz Sombora, dok je Spartak poražen od ekipe Novog Sada tesnim rezultatom 4:3, što je novosađane odvelo u finale protiv Proletera, a Spartak ostavilo da se bori za treće mesto, ali nažalost ni taj meč nisu dobili pa su na kraju završili na 4. mestu u ligi.
Rvači Spartaka poraženi od Novog Sada, Proleteru 13. titula šampiona Prve lige

U prvom meču plej ofa Prve lige Srbije Proleter je nadmoćno trijumfovao nad ekipom Radničkog iz Sombora sa maksimalnih 7:0, dok je u drugom meču Spartak poražen od ekipe Novog Sada posle velike borbe rezultataom 4:3.

U meču za treće mesto rvači Spartaka doživeli su još jedan tesan poraz (4:3), ovaj put od ekipe Radničkog iz Sombora, pa je tako Spartak zauzeo četvrto mesto.

U finalu sastali su se Proleter i Novi Sad, a posle vrlo zanimljivih i uzbudljivih borbi pobedio je domaći Proleter sa 6:1, što je i donelo njihovu 13. titulu.

Prvi čovek nacionalnog saveza Željko Trajković je posle finala rekao: "-Sve četiri ekipe bile su izuzetne. Imali smo prilike da vidimo odlično rvanje u sve četiri borbe. Organizator je bio na nivou a sala gimnazije bila je tesna za sve koji su hteli da gledaju Plej of. Žao mi je što Plej of nije mogao da se održi u Kristalnoj dvorani zbog održavanja svetskog prvenstva u rukometu za žene jer bi, siguran sam hala bila puna. "

Spartak poražen posle velike borbe od Novog Sada i Radničkog

U drugom meču ekipa Novog Sada posle sedam teških borbi pobedila je Spartak sa 4:3 i tako ušla u finale. Najneizvesnija borba bila je u kategoriji do 74 i do 96 kilograma gde je viđena borba do poslednjeg sekunda. U kategoriji do 96 kilograma Miočinović je čak vodio sa 5:0 i 7:2 ali je uspeo da izgubi od iskusnog Bosnića, tušem.

Novi Sad – Spartak 4:3

  • Do 55 kg: Vuković 1:0 (bb)
  • Do 60 kg: Vlacković – Dudaš 0:1
  • Do 66 kg: Boškov – M. Štefanek 0:1
  • Do 74 kg: Štajer – Lehel 1:0
  • Do 84 kg: Stankić – N. Štefanek 1:0
  • Do 96 kg: Miočinović – Bosnić 0:1 (tuš)
  • Do 120 kg: Pavlović – Bin 1:0 (tuš)

U drugom Spartakovom meču, kao što smo već napomenuli, Spartak se borio za treće mesto, ali nažalost i taj meč je izgubio rezultatom 4:3.

Konačan plasman Prve rvačke lige Srbije za 2013. godinu:

  1. RK „Proleter“ (ZR)
  2. RK „Novi Sad“ (NS)
  3. RK „Radnički“ (SO)
  4. RK „Spartak“ (SU)
  5. RK „Partizan“(BG)
  6. RK „Potisje“ (KA)
  7. RK „Radnički“ (BG)
  8. RK „Radnički“ (KG)
  9. RK „Vitez“ (ŠA)
  10. RK „Senta“ (SE)

Iz I RLS ispada RK "Senta" a novi član je RK "TENT" iz Obrenovca, pobednik II RLS za 2013. godinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2833
Povezane teme

rvanje

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.