Komentara: 3
Pregleda: 3798

Rutinska pobeda ženskog fudbalskog kluba "Spartak" (0:6)

12.11.2012. u 11:06h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Igračice ŽFK "Spartak" u 10. kolu pobedile su ekipu iz Požarevca sa 6:0 i time praktično overile titlu jesenjeg prvaka Srbije u fudbalskoj ligi za žene.
Rutinska pobeda ženskog fudbalskog kluba "Spartak" (0:6)

Igračice Požarevca su juče grčevito branile svoj gol od stalnih i učestalih napada razigranih subotičanki i gotovo da su uspele da ga sačuvaju, a onda je u 42 minutu, juče odlična Ivana Mijailović, u naizgled bezopasnoj situaciji konačno kapitulirala. Ispustila je loptu nesmotreno koraknuvši unazad, pa se lopta, koju je Marija Radojičić uputila sa distance od oko 20 metara, otkotrljala u nebranjenu mrežu.

Pre toga "golubice" su imale nekoliko izglednih šansi, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Najviše uzbuđenja doneo je 30. minut. Jelena Čubrilo je snažno šutirala sa oko 15 metara, ali se lopta odbila od prečke, pa je prihvata Marija Radojičić i ponovo snažno šutira, ali prečka zaustavlja i taj udarac. Tri minuta kasnije Stefana Daničić pravi odličan prodor sa desne strane, ali ni tada lopta nije htela u mrežu. Odbila se od stative u gol-aut.

Rutinska pobeda ženskog fudbalskog kluba "Spartak" (0:6)

Drugo poluvreme nije donelo značajnije promene u igri. Spartak je i dalje uporno napadao, a Požarevac se još upornije branio. Od 55 minuta sreća i vetar su im konačno okrenuli leđa. Prilikom jedne intervencije golmanka Ivana Mijailović se povredila udarivši u stativu, pa je zbog bolova u 80 minutu morala napustiti igru. Osim toga, stalni napadi i terenska inicijativa su odneli prevagu u korist Spartaka i utakmica je završena visokim rezultatom od 0:6.

STRELCI:
Marija Radojičić u 42, 60 (KU) i 76 minutu,
Violeta Slović u 55 min,
Sanda Jovanović u 70 min,
Jelena Čubrilo u 90 min

Rutinska pobeda ženskog fudbalskog kluba "Spartak" (0:6)

Kako navode iz kluba, uprava ŽFK "Spartak" je zadovoljna zalaganjem i prikazanom igrom svake igračice, a posebno raduje stepen dostignute forme, želja za dokazivanjem i kolektivni duh koji je krasio jučerašnju utakmicu.

Rutinska pobeda ženskog fudbalskog kluba "Spartak" (0:6)

Pripreme za Skupštinu kluba - Statutarnu obavezu o održavanju godišnje Skupštine ŽFK Spartak je doveo u završnu fazu, tako da se održavanje godišnje Skupštine planira već za kraj meseca novembra.

Sekretarijat ŽFK Spartak u sastavu: predsednik, potpredsednik, gen. sekretar, član UO i sportski direktor, danas je održao sednicu u sklopu priprema za održavanje redovne godišnje Skupštine kluba. Na Skupštini će se razmatrati izveštaj o radu, materijalno-finansijski izveštaji i plan rada za narednu takmičarsku godinu.

Nadzorni odbor je dobio zadatak da izvrši pregled kompletne finansijsko-poslovne dokumentacije i da pripremi revizorski izveštaj utrošenih sredstava po stavkama: za domaće prvenstvo, za kup i za međunarodna takmičenja kao i sredstva utrošena za pripreme ekipe i prijateljske utakmice, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Na sednici su dati i neki predlozi o budućim strateškim pravcima delovanja kluba, a o kojima će se Skupština izjasniti i doneti konačnu odluku.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3798
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.