Komentara: 3
Pregleda: 2389

Rukometaši Spartaka u finalu Kupa Srbije

04.06.2015. u 22:13h > 05.06.2015. u 00:17h
Izvor: Subotica.com
Posle osvajanja druge pozicije u plejofu i plasmana u Regionalnu (SEHA) ligu rukometaši Spartaka plasirali su se danas u finale nacionalnog Kupa pošto su u polufinalu bili uspešniji od Železničara rezultatom 28:26. U sutrašnjem finalu sastaće se sa Vojvodinom koja je bila bolja od Radničkog..
Rukometaši Spartaka u finalu Kupa Srbije

U Novom Sadu danas su odigrana dva polufinalna susreta u kojima su se sastali Spartak i niški Železničar, inače branilac trofeja, odnosno Vojvodina i kragujevački Radnički.

U prvom polufinalnom duelu Spartak je bio bolji od svog suparnika (28:26) i zasluženo prošao u finale najmasovnijeg klubskog takmičenja, a to je zatim učinila i Vojvodina koja je savladala Radnički rezultatom 29:25.

Pobednik u duelu u kojem je subotička ekipa obezbedila prolaz u finale rešen je već u prvom delu susreta kada je ekipa Spartak Vojputa uspela da ostvari ogromnu prednost od 6 golova koju Nišlije nisu uspele, i pored borbene igre, da stignu.

Nešto malo neizvesnosti bilo je u 55 minutu kada su igrači Železničara uspeli da smanje prednost Subotičana na 2 gola prednosti (26: 24) , ali su puleni trenera Zeljkovića sigurnom igrom u finišu utakmice, zasluženo ostvarili plasman u finale.

Spartak - Železničar 28:26 (16:11)

Dvorana: Slana bara. Gledalaca: 150.

SPARTAK VOJPUT: Vukoslavović, Kosović, Đekić 3, Knežević 1, Kovačević, Galfi, Lojaničić 3, Bojanović, Jovanović 1, Radulović (5 odbrana) , Distol 1, Županjac 5 (2) , Jelić 2, Kaltak 5, Čupić 7, Vuković (1 odbrana).

ŽELEZNIČAR 1949: Jelovac, Porobić 4, Pavlović 2, Stefanović 1, Milutinović, Denić 5, Pernar, Cvetković, Mađar 1, Lazić (3 odbrana) , Damnjanović 5, Petković 8 (3) , Zlatanović (10 odbrana) , Virijević, Mitić.

- "Svi se pitaju odakle takva kontrola utakmice kada je konačan rezultat samo dva gola razlike za nas. Napad dobar, odbrana solidna, ali golmani su zakazali. Naša dva golmana samo dve odbrane u drugom poluvremenu mnogo govore. Ostalo je zadovoljavajuće", rekao je Branislav Zeljković, trener Spartak Vojputa.

Finalne Kupa Srbije u kojem će se sastati aktuelni šampion i vicešampion Srbije biće odigrano u petak u 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2389

Povezane vesti

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.