Komentara: 2
Pregleda: 3791

Rukometaš Spartaka Petar Papić oprostio se od aktivne igračke karijere

11.09.2014. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Na oproštajnoj utakmici dugogodišnjeg igrača RK "Spartak Vojput" Petra Papića specijalni gost je bio RK "Partizan" koji je posle 60 minuta igre pobedio sa 31:29. Papić je ovom prilikom odigrao svoj poslednjih takmičarski meč i posle prvog, ispostavilo se i simbolično poslednjeg, postignutog gola nakon dvadesetak minuta igre napustio teren, pre toga pozdravio se sa saigračima, u trenucima povišenih emocija. Podršku sa tribina juče su mu pružile desetomesečna ćerkica i supruga, za koje Papić ističe da su mu najveća podrška.
Rukometaš Spartaka Petar Papić oprostio se od aktivne igračke karijere

 U utakmici koja je upriličena u čast Petra Papića, dugogodišnjeg kapitena Rukometnog kluba "Spartak" završena je pobedom Partizana 29:31 (15:16), ali glavni događaj poslepodneva je bio oproštaj sada već "penzionisanog" Papića. čuveno desno krilo subotičkog superligaša.

Petar Papić (1974) odigrao je preko 200 utakmica za subotički Spartak. Veliki jubilej obeležen je u februaru ove godine kada mu je uručen prigodan poklon i zahvalnica. Papić je u izboru za sportistu godine, koju tradicionalno organizuje sportska redakcija Subotičkih novina, 2012. godine dobio je posebno priznanje i nagradu. Osim za RK "Spartak Vojput" Papić je u sezoni 2004/05 nastupao za RK "Fidelinka Radnički" a pre toga u Sever Kožateksu, takođe iz Subotice.

Iako je utakmica imala specijalan povod, gde je rezultat bio u trećem planu, RK "Spartak" odigrao je hrabru utakmicu i time ponosno ispratio kapitena u zasluženu igračku penziju. U prvih dvadesetak minuta meča Papić je odigrao sa svojim saigračima, da bi po simbolično postignutom golu, sa svoje pozicije desnog krila, svom poslednjim pred kraj igračke karijere, napustio teren uz ovacije publike.

Pre silaska sa terena 40-godišnji Papić se pozdravio sa saigračima, nakon čega mu je uručena Plaketa i poklon sat sa ugraviranim grbom kluba, za nemerljiv doprinos subotičkom rukometu. Plaketu i sat uručio mu je predsednik Skupštine kluba Vukoslav Vukoslavović.

Rukometaš Spartaka Petar Papić oprostio se od aktivne igračke karijere

Petar Papić - šut sa desnog krila

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Đekić 3, Lučić, Kaltak 1, Kovačević 6, Lojaničić 2, Bojanović 2, Jovanović 3, Radulović, Distol, Županjac 8, Jelić, Papić 1, Čupić 3, Vuković, Galfi, Peić, Mavrak.

Partizan: Radović, Ćićuz, Đokić 1, Sretenović 5, Žujović 3, Ivošević 2, Radovanović, Mršulja 2, Kukić 4, Radojković 5, Živković 2, Janković 2, Pižurica, Popović 5, Stevanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3791

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.