Komentara: 2
Pregleda: 2706

Rukomet: Veteranke „Spartak SU“ prve na turniru „Rukomet na zrnu soli“ u Tuzli

03.07.2022. u 21:19h
Izvor: Subotica.com
Rukomet: Veteranke  „Spartak SU“ prve na turniru „Rukomet na zrnu soli“ u Tuzli

Dani vikenda protekli su u znaku rukometa, a Tuzla je bila grad gde je održan peti po redu veteranski turnir pod nazivom „Rukomet na zrnu soli“ u organizaciji VRK „Sloboda“, koji je okupio zaljubljenike u ovaj sport.

Bivši rukometaši i rukometašice iz celog regiona koji su nekada igrali za mnoge klubove sada su u konkurenciji veteranki i veterana na terenu prikazali svoje umeće. Nakon dvodnevnog nadmetanja u konkurenciji veteranki „Spartak SU“ je podigao pobednički pehar, dok su veterani Rume u muškoj konkurenciji bili najbolji.

Na turniru koji je otvorio  Veselin Vujović legenda našeg rukometa, učestvovalo je 19 muških i devet ženskih ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a po prvi put i minhenski Bajern u obe konkurencije . Suboticu su predstavljali veterani „Stare škole“ i veteranke „Spartak SU“ koje su ove godine i osvojile prvo mesto na turniru. 

Subotičanke su upisale pobede protiv Frajli iz Novog Sada, Bajerna iz Minhena i tuzlanskog Jedinstva, dok su od ekipe Ravangrad iz Sombora pretrpele poraz, ali zahvaljujući boljoj gol-razlici zauzele su prvo mesto i podigle pobednički pehar. Somborkama je pripalo drugo mesto, a JedinstvU iz Tuzle treće.

Rukomet: Veteranke  „Spartak SU“ prve na turniru „Rukomet na zrnu soli“ u Tuzli

U konkurenciji veterana Ruma je osvojila prvo mesto i to nakon boljeg izvođenje sadmeraca u finalu protiv Studentskog Grada iz Beograda. Treće mesto pripalo je Dobovi iz Slovenije, četvrto Ravangradu iz Sombora, dok su veterani „Stare škole“ turnir okončali na šestom mestu.

Na završnom druženju uručeni su pehari, posebna priznanja i proglašeni najbolji pojedinci. Pored pobedničkog pehara veteranke Spartaka su u svojim redovima imale i istaknute pojedince. Dragana Đuričić ponela je priznanje najboljeg strelca turnira, dok se Gorana Kustudić našla u idealnom timu kao najbolji levi bek. Veteranima Stare škole uručeno je posebno priznanje „Ruka prijateljstva“.

Rukomet: Veteranke  „Spartak SU“ prve na turniru „Rukomet na zrnu soli“ u Tuzli

Za "Spartak SU" nastupale su: Dragana Gajić, Gorana Kustudić, Nenada Malešević P., Dragana Đurićić, Maja Kmezić, Sanja Vukša Veljković, Milica Aleksić, Mira Brdar, Elvira Hajdu, Dragana Martinović, Olivera Stanić.

"Stara škola" je nastupala u sastavu: Igor Matoš, Nenad Kanurić, Kristijan Kiralj, Željko Romić, Mihajlo Zagorac, Goran Vujasin, Igor Kukić, Dejan Vaci, Nenad Subanović, Milan Ponjaušić.

Oko odlaska veterana u Tuzlu i putovanja u skladu svojih mogućnosti podršku su pružili Sportski savez Subotice i gradski resor za sport.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2706
Povezane teme

turnir veterana u rukometu

rukometni turnir veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.