Komentara: 0
Pregleda: 1061

Rukomet: Spartak posle neizvesne završnice trijumfovao protiv Obilća

16.10.2017. u 08:58h
Izvor: Subotica.com
U 4. kolu Superlige za rukometaše, Spartak je dočekao i savladao Obilić sa 20:19 i time došao do druge ovosezonske pobede, obe ostvarene pred domaćom publikom. U narednom kolu sledi put u Kać, na duel sa Jugovićem.
Rukomet: Spartak posle neizvesne završnice trijumfovao protiv Obilća

"Putari" su od prvog napada imali kontrolu nad utakmicom, vodili su tokom meča i po 5 golova razlike, ali nažalost neizvesna završnica ipak nije izostala. Na poluvremenu Spartak je imao +4 (14:10), ali kako je meč odmicao gosti su igrali sve bolje, a u tome im je pomogao i sam Spartak, da bi na desetak minuta do kraja i preokrenuli meč u svoju korist (17:18) i ponovo ga učinili rezultaski neizvesnim, samim time i uzbudljivijim za gledanje.

U samoj završnici viđene su odlične odbrane na obe strane pa je neizvesnost potrajala bukvalno do poslednjih sekundi meča, ali Spartak je sa prednošću 20:19 i poslednjim napadom uspeo da sačuva napad i rezultat, za nove bodove i drugi dobijeni meč za redom. Spartakovih dvanaest minuta bez postignutog gola mogli su da koštaju "putare" pobede, ali ipak ono što je napad propustio da uradi, uspela je odbrana da nadoknadi.

Strateg "putara" Slaviša Laković nije krio zadovoljstvo nakon osvajanja novih bodova. Smatra da je njegova ekipa odigrala većinu susreta bolje, kao i da je na kraju zasluženo slavila, bez obzira na "rupu" u drugom delu.

- Znali smo koliko je ova utakmica bitna za nas. Bili su nam potrebni bodovi kao i da potvrdimo pobedu protiv Šamota. Za ove mlade igrače dve ovakve pobede i jake utakmice u tri dana predstavljaju veliki izazov. Igrali smo fantastičnih 38 minuta, kada je usledio veliki pad gde 12 minuta nismo uspeli postići pogodak. Dozvolili smo protivniku da se vrati u utakmicu čak i da preokrene rezultat, ali na kraju je presudila velika želja za pobedom moje ekipe koja je nagrađena sa dva boda. Liga je izuzetno interesantna, od kada vodim ekipe u Super ligi ne pamtim da je bilo ovoliko uzbuđenja u završnicama. Naše tri utakmice su rešavane u zadnjim sekundama a gledajući druge utakmice bilo je dosta takvih slučajeva. Nadam se da će moja ekipa izvući velike pouke iz ove četiri utakmice, a posebno iz ove večerašnje i da će dobiti veliko samopouzdanje za nastavak prvenstva. Potrebno nam je da dobijemo jedno određeno iskustvo i da uđemo u mirniju završnicu. - zaključuje Laković

Za najboljeg pojedinca susreta proglašen je Milan Potpara, kapetan domaćeg sastava, koji je bio i najefikasniji na ovom susretu.

- Mislim da smo zasluženo pobedili, borili smo se celu utakmicu. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu što smo olako ispustili u nastavku susreta, verovatno zbog neiskustva naših igrača. Međutim, ovaj put verovali smo u svoje mogućnosti, da će nas sreća pogledati što se i desilo. Drago mi je da smo pobedili u ove dve utakmice u tri dana jer smo tako dokazali i sebi da možemo. Nakon lakše pobede protiv Šamota nije bilo euforije u ekipi, već smo još jače radili da se što bolje spremimo za ovaj duel protiv Obilića. Zahvalio bih se publici koja je u finišu utakmice ustala na noge i svojim aplauzima i bodrenjem nas podstakla da damo sve od sebe. - rekao je Potpara

Spartak Vojput - Obilić 20:19 (14:10)
Sedmerci: Spartak Vojput 3/1, Obilić 1/1

Spartak Vojput: Bošković, Peić, Pernar, Perović 2, Gačević 4, Mikić, Potpara 7, Egić, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 3, Leovac, Stefanović, Petrović 1, Kurteš 3, Abadžić.

Obilić: Radović, Živković 3, Bijelić, Đorović 4, Jestrović 1, Biočanin, Miljaković 1, Mirić 1, Pavić 1, Stojić, Minić 3, Teodorović, Ćirić 6, Antić, Đorđević, Ivošević.

Ekipa "Spartaka" posle dva vezana dočekivanja putuje u Kać na duel sa  Jugovićem.

Rukomet: Spartak posle neizvesne završnice trijumfovao protiv Obilća

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1061
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.