Komentara: 0
Pregleda: 1527

Rukomet: Spartak nadigrao Metaloplastiku (30:24)

10.03.2019. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Spartak je iznenadio drugoplasirani tim Metaloplastike i pred svojom publikom slavio rezultatom 30:24. Subotičan si prikazali odličnu igru u odbrani, ali i u napadu i na kraju zasluženo slavili u 19. kolu Superlige Srbije.
Rukomet: Spartak nadigrao Metaloplastiku (30:24)

Rukometaši Spartaka pobedili su Metaloplastiku iz Šapca rezultatom 30:24. Tim Slaviše Lakovića iznenadio je goste i odličnom igrom stigao do novih bodova.

Početak utakmice nije nagoveštavao da će na kraju biti ubedljiva pobeda domaćina. Poveli su Subotičani golom karana, a gosti odmah poravnali, potom preokrenuli rezultat i imali prednost prvih desetak minuta. Ilija Petrović je doneo prednost Spartaku i preokret 6:5, a zatim je Kojadinović povećao na 7:5.Nisu gosti dozvoljavali domaćinu da stekne veću prednost od dva plus. Borba se vodila i u 20. Minutu Šapčani su ponovo izjednačili. Spartakovi igrači nisu posustali. Stekli su novu prednost, a golovima Petrovića, Kojadinovića i Leovca prvi deo meča završili sa pet razlike u svoju korist - 15:10.

U nastavku meča Spartak je i dalje bi ekipa koojoj je polazilo sve za rukom. Filip Leovac povećao je vođstvo Spartaka na 19:13. Petrović je bio precizan za 20:13, a zatim mladi čuvar mreže Arđelan, sa distance,  ispred svog gola pogađa protivničku mrežu za prednost od sedam plus. U velikoj borbi greške su pravile obe ekipe.  Šapčani su ulaskom Babića mnogo dobili kako u napadu tako i u odbrani. Uz četiri vezana gola smanjili su prednost Subotičana. Međutim, sam finiš utakmice pripao je Spartaku. Dva gola Peića i Kojadinovića bila su dovoljna da domaći tim slavi rezultatom 30:24.

Spartak Metaloplastika 30:24 (15:10)

Spartak: Raković, Peić Tukuljac 2, Rosić, Kolundžić, Šukić 2, Bozoljac, Potpara3, Spremo, Kojadinović 4, Pjevalica, Karan 5, I. Petrović 6, S. Petrović 1, Leovac 5, Stefanović 1, Arđelan 1 (gol).

Metaloplastika: Budović, Vorkapić 2, Pisarić, A. Babić 3, Došen 4, Bomaštar, Radojević 2, Jandrić, Đukić 2, Mitić, Matičić 4, Todorović, Rašić, Milić 3, Trkulja 1, D. Babić 3.

Po okončanju meča proglašen je i najbolji pojedinac susreta. Epitet najboljeg na meču poneo je Filip Leovac iz redova domaćeg tima, strelac pet golova i to u odlučujućim momentima utakmice.

U narednom kolu Spartak gostuje u Zubinom potoku gde će snage odmeriti sa ekipom Mokre Gore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1527

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.