Komentara: 1
Pregleda: 1575

Rukomet: Spartak iznenadio Partizan (24:22)

04.03.2018. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak Vojput savladao je Partizan u 18. kolu Superlige Srbije. Subotičani su bili izuzetno motivisani, u meču punom preokreta ni jednog trenutka nisu izgubili veru u sebe i na kraju zasluženo slavili rezultatom 24:22.
Rukomet: Spartak iznenadio Partizan (24:22)

Spartak Vojput odlično je otvorio utakmicu. "Putari" su bili nepogrešivi u napadu i svaki uspešno završavali, dok su u odbrani bili perfektni što im je donelo prednost od 3:0. Smanjili su gosti na 3:1 tek u 5. minutu golom Milenkovića, međutim Marko Perović je postigao dva gola za 5:1.

Razbudili su se gosti i seriom od 4:0 uspeli da poravnaju rezultat na 6:6. Aleksandar Kurteš iznudio je sedmerac,a Perović bio precizan za novo vođstvo. Kapiten Partizana Živković promašio je sa sedam metara, što je Potpara vešto iskoristio i povećao prednost na 8:6. Beograđani su ponovo izjednačili sa igračem više, a zatim i preokrenuli rezultat 8:9 golom Minića.

Kratko je potrajalo vođstvo Partizana. Potpara je poravnao, a Pernar i Perović iz kontri povisili na 11:9. Usledio je period igre gol za gol, ali je domaćin ipak na odmor otišao sa dva gola prednosti zahvaljujući Peroviću koji je postigao svoj sedmi pogodak za vođstvo od 13:11 na poluvremenu.

U nastavku se vodila velika borba. Gosti su smanjili na 13:12, međutim Kurteš uzvraća i održava prednost od plus dva. Partizan je imao priliku da smanji sa sedam metara, međutim raspoloženi Abadžić pročitao je Stevanovića i odlično odbranio.

Nakon duže pauze bez golova na obe strane Stevanović je uspeo da zatrese mrežu Spartaka za 14:13.  Vodio je Spartak Vojput sve vreme, gosti stizali, međutim nedovoljno jaki da i preokrenu rezultat u svoju korist. Kod rezultata 18:17 gosti su imali igrača više i priliku da ponovo izravnaiju rezultat kaznenim udarcem, ali to nije dozvolio Abadžić. Nakon dva pokušaja Butulije, golman Subotičana je izvanredno reagovao i sačuvao svoju mrežu. Radosavljević i Pernar su povisili vođstvo na 21:18. Gosti su sa dva vezana pogotka smanjili na 21:20 u 57. minutu. Pobrinuo se Slobodan Dimitrić za prednost od 22:20, ali je Đuričić smanjio 22:21.

Neizvesnost u finišu utakmice. Radosavljević šut zaustavio je Milosavljević, na drugoj strani Abadžić se pobrinuo do Partizan ne poravna. Pernar je bio precizan za 23:21, ali raspoloženi Stevanović ponovo dao nadu svom timu bar za bod pa je na semaforu 30 sekundi pre kraja stajao rezultat 23:22. Nisu "putari" ništa prepustili slučaju, bili su skoncentrisani do samog kraja, a tačku na pobedu protiv drugoplasiranog Partizana stavio je Nikola Stevanović svojim golom za konačnih 24:22.

Nakon utakmice za najboljeg igrača ovog susreta proglašen je Vladimir Abadžić, koji je upisao 15 odbrana. Od sedam dosuđenih kaznenih udaraca za Partizan, Abadžić je intervenisao čak četiri puta i sprečio protivnika u najvažnijim momentima utakmice da pomrsi konce njegovoj ekipi.

Spartak Vojput – Partizan 24:22 (13:11)

Spartak Vojput: St. Abadžić, Dimitrić 1, Peić Tukuljac, Sl. Dimitrić 2, Pernar 3, Perović  7, Gačević 1, Mikić, Potpara 3, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević  4, Leovac, Stefanović 1, Petrović, Kurteš 2.

Partizan: Milosavljević,  Butulija 2, Jokić, Živković 2, Grubić, Pavlović, Milenković 6, Minić 3, Pižurica 1, Đuričić 1, Trnavac, Nedeljković 2, Stevanović  5, Maksić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1575

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.