Komentara: 0
Pregleda: 1288

Rukomet: Spartak deklasirao Slogu iz Požege (36:25)

25.12.2017. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartak Vojputa u poslednjoj utakmici u 2017. godini slavili su pred domaćom publikom ubedljivu pobedu nad Slogom iz Požege. Iako su gosti poveli, tim Slaviše Lakovića je brzo preokrenuo rezultat, u potpunosti nadigrao protivnika i zabeležio pobedu rezultatom 36:25.
Rukomet: Spartak deklasirao Slogu iz Požege (36:25)

Sloga je bolje otvorila utakmicu. Povela je golom Medića, ali je Petrović nakon odlične asistencije Marka Perovića poravnao rezultat. Usledila je serija gostiju od tri gola, potom je Radosavljević smanjio na 2:4 sa sedam metara. Vodila se velika borba na parketu. Gosti se bili u prednosti sve do 13. minuta. Golom Potpare i dva vezana Radosavljevića Subotičani su poravnali rezultat na 6:6. Sloga nije iskoristila napad, domaći tim se uspeoodbraniti, ali je Gačević promašio priliku da preokrene rezultat i dovede Spartak u vođstvo. Janković je kaznio propušteno i Sloga je ponovo imala gol prednosti. Petrović se pobrinuo da izjednači, a Leovac doveo "putare" u vođstvo. Usledila je odlična igra domaćina. Gosti su samo jednom uspeli da zatresu mrežu Abadžića za 10 minuta dok je Spartak napravio seriju od 6:1 i u 25. minutu imao prednost od 12:7. Borili su se gosti, pokušavali da se vrate u igru, ali nisu uspeli sem da smanje prednost Subotičana do poluvremena na samo tri razlike – 15:12.

Drugi deo utakmice u potpunosti je pripao domaćem timu koji je bio izvanredan i u fazi odbrane i napada. Sve je "putarima" polazilo za rukom. Perović i Potpara su bili odlični i sve svoje prilike realizovali, Abadžić raspoložen na golu svojim odbranama davao je vetar u leđa razigranoj ekipi koja je na kraju zasluženo slavila. Ni jednog trenutka Spartak Vojput se nije opustio bez obzira što je imao veliku prednost u odnosu na protivnika. Abadžića je zamenio mladi Arđelan i kada je bilo najpotrebnije izvanredno je branio, a njegovi saigrači svaki napad krunisali golom za konačnih 36:25.

Spartak Vojput – Sloga 36:25 (15:12)

Spartak Vojput: ST. Dimitrić 1,Peić Tukuljac, Sl. Dimitrić, Pernar 2, Perović 7, Gačević, Mikić, Potpara 9, Kojadinović, Arđelan, Raosavljević 8, Leovac 1, Stefanović 3, Petrović 4, Kurteš 1, Abadžić.

Sloga: Stojanović 2, Vokši 3, Pavić 1, Stevanović, Radivojević, Antelj, Medić 3, Janković 3,Marjanovć 2, Ražnatović 4, Davidović 2, Gojković 1, Džamić, Cupara, Todorović 4.

Po okončanju utakmice proglašen je najbolji igrač ovog susreta, a to priznanje pripalo je Milanu Potpari kapitenu Spartak Vojputa koji je odigrao fantastično i protivničku mrežu zatresao čak devet puta.

Utakmicama 13. kola spuštena je zavesa na prvi deo prvenstvene trke u Super ligi Srbije. Spartak Vojput je polusezonu okončao na 7. mestu sa osvojenih 13 bodova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1288
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.