Komentara: 0
Pregleda: 1495

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (27:19)

12.10.2017. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartak Vojputa, u meču trećeg kola Super lige Srbije pobedili su aranđelovački Šamot sa 27:19. Gosti su poveli, ali su "putari" olako izjednačili na 2:2, zatim preokrenuli rezultat, do kraja susreta bili u prednosti i na kraju zasluženo slavili.
Rukomet: Spartak bolji od Šamota (27:19)

Na prvi gol se čekalo tri minuta, a gosti su bili ti koji su stekli prednost.  Spartak Vojput odmah je  izjednačio sa sedam metara, precizan je bio Perović. Novi napad Arenđelovčani su iskoristili i ponovo došli do vođstva, ali je to brzo anulirao  Ilija Petrović 2:2.  Od osmog minuta Subotičani prelaze u vođstvo iz sedmerca, a potom Petrović svojim drugim golom Spartak dovodi u vođstvo od 4:2.

Nisu gosti dali domaćem timu da se mnogo razmahne. Vodila se  borba gol za gol uz plus dva za domaćina , a onda je Spartak Vojput bolju igru uz odlične odbrane Abadžića krunisao sa  tri gola  i stigao do prednosti od 8:4. Grešili su igrači Šamota u odbrani, a Subotičani to vešto koristili i prvi deo susreta rešili u svoju korist 12:8.

U drugom poluvremenu  Spartak je nastavio odličnu igru. Povećao je Potpara  na 13:8 i doneo Putarima veliku prednost od pet golova. Pokušavali su igrači Šamota da smanje prednost domaćina, ali im Putari nisu dozvolili. Dobrom igrom u napadu, ali i u odbrani Subotičani su mirno utakmicu priveli krau. Na isteu 50. minuta Kurteš je po šeti put zatresao mrežu Šamota i Spartaku doneo prednost od osam golova 23:15.

Najefikasniji u redovima Aranđelovčana Stojković je smanjio na 23:16, a potom je bio recizan i Milinić. Na kraju meča trener Laković u igru je uveo igrače sa manjom minutažom, a oni pokazali da njihovo vreme dolazi. Tačku na trijumf stavio je Uroš Kojadinović za konačnih 27:19.

Po završetku meča proglašen je najbolji igrač susreta, a to priznanje poneo je Aleksandar Kurteš.

Spartak Vojput – Šamot 27:19 (12:8)

Spartak: Bošković 2, Peić Tukuljac, Pernar 1, Perović 5, Gačević 1, Mikić, Potpara 4, Egić 1, Kojadinović 1, Arđelan (2 odbrane), Radosavljević 2, Leovac 2, Stefanović, Petrović 2, Kurteš 6, Abadžić  (10 odbrana).

Šamot: Milićević 1, Ilić, Ranković, Lomić, Radosavljević 3, Luić, Prašćević, Bešir, Glišić 3, Tomić 1, Živković 2, Milinić 1, Stojković 7, Mitrović, Đorđević (9 odbrana).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1495

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.