• Pregleda: 2525

Rotari klub Subotica dodelio stipendije za učenike i studente

Petoro studenata i učenika dobilo je stipendije Rotari kluba Subotica za školsku 2018/19. godinu u ukupnom iznosu od 380.000 dinara.
Rotari klub Subotica dodelio stipendije za učenike i studente

Rotari klub Subotica raspisao je konkurs za tri stipendije za studente po 8.000 din mesečno i dve stipendije za srednjoškolce po 7.000 din mesečno, u trajanju od deset meseci za školsku 2018/19. godinu.

Na konkurs se prijavilo 42 studenta i 11 srednjoškolaca. Kriterijumi po kojima su rangirani kandidati su uspeh u školovanju, učešće na takmičenjima i socijalni status porodice. Na osnovu pomenutog rangiranja Komisija subotičkog Rotari kluba donela je odluku da sklopi Ugovor sa studentima: Radmila Papić (PMF, Novi Sad, prosek 10,00), Lea Zolnajić (Medicinski fakultet, Novi sad, prosek 9,38) i Ilija Božić (osoba sa invaliditetom, student  japanskog jezika i kulture - Filološki fakultet Beograd, prosek 8,30) , kao i srednjoškolcima:  Ivana Mačković (Srednja muzička škola, prosek 5,00) i Teodora Gostović (Medicinska škola, prosek 5,00)

Stipendije je uručila predsednica Rotari kluba Subotica, dr Katja Puleva.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Ijkl Odgovori
Samo gazi Radmila, svaka čast!
Pametan Odgovori
I treba.
Trebalo bi i u buduce stvoriti vise mogucnosti za omladinu,jer 90% njih nema sanse da pokaze svoje znanje i talenat,a koji zavrse mnogo njih napuste nazalost zemlju.Ja koji studiram u inostranstvu,mogu potvrditi da je Srbija na jako dobrom nivou sto se tice obrazovanja a i omladine koja je spremna nesto novo nauciti...Pozz
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.