Komentara: 3
Pregleda: 5461
Foto

Rotari klub Palić dodelio stipendije studentima

28.10.2017. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Rotari klub Palić potpisao je danas ugovore o stipendiranju za akademsku 2017/18. godinu sa četiri studenta, koji su zadovoljili kriterijume i upisali godinu a imaju prebivalište na Paliću.
Rotari klub Palić dodelio stipendije studentima

Ukupna vrednost stipendija je 192.000 dinara a sredstva su prikupljana na humanitarnoj akcijii tokom Urbanovih dana na Paliću.  

- U fokusu Rotari organizacije u svetu ove godine su ekologija i edukacija. Rotari klub Palić će se pridružiti akciji sadnje drveća, nešto kasnije ove godine, a što se edukacije tiče, obezbedili smo četiri stipendije za stidente sa Palića, jer je moto Rotarija da se misli globalno a radi lokalno – ističe Toni Bedalov, predsednik Rotari kluba Palić.

Zahvaljujući aktivnostima Rotari kluba Palić, koji su neumorno pekli i prodavali pljeskavice i animirali posetioce, stipendije od 48 hiljada dinara, koje će biti isplaćene u osam mesečnih rata po šest hiljada dinara, dobiće studenti Martina Abadžić, Tomislav Dobrički, Tamaš Sakač i Andrea Verebeš, koju je danas predstavljala njena majka.

Rotari klub Palić dodelio stipendije studentima

- Ovu stipendiju primam već godinu dana i puno mi je pomogla, bez nje bih teško finansijski ispratio sve što studentski život nosi, možda ni ne bih mogao da živim u Novom Sadu. Jako mi je značajna jer se ova stipendija prima od početka novembra, a državna stiže tek u februaru, tako da nadomesti tih prvih nekoliko meseci - kaže Tomislav Dobrički, student četvrte godine programiranja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

I njegovoj sugrađanki Martini Abadžić, studentkinji industrijskog inženjerstva i menadžmenta na FTN u Novom Sadu, stipendija itekako znači, kako finansijski tako i daje podstrek da još bolje i vrednije uči.

- Veoma sam zahvalna na ovoj stipendiji veoma mi znači kao podsticaj i kao pomoć i nadam  se da ću je i naredne godine dobiti. Radim sve što je u mojoj moći da pomognem našoj zajednici, učestvujem na humanitarnim akcijma i verujem da ćemo i ubuduće dobro sarađivati – ističe Martina.

Pre par dana, Rotari klub Subotica takođe je raspisao konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku 2017/18. godinu. Više detalja u povezanoj vesti.

Rotari klub Palić dodelio stipendije studentima

Izvor: Subotica.com
Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić Dodela stipendija Rotari kluba Palić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5461

Povezana vest

Povezane teme

rotary klub palić

Toni Bedalov

rotaract

rotaract klub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.