Komentara: 1
Pregleda: 3202

Rotari klub Palić balom obeležio deceniju postojanja

24.02.2014. u 14:07h
Izvor: RTV Yueco
Rotari klub Palić, humanitarna organizacija istaknutih pojedinaca u ovoj zajednici, obeležio je deset godina postojanja i humanitarnog rada. Klub trenutno broji više od 20 članova, koji svojim humanitarnim radom prikupljaju sredstva i koriste ih za pomoć, kako ljudima, tako i ustanovama u zajednici. Povodom prve decenije postojanja, u Maloj gostioni je proteklog vikenda priređen bal, kojem su osim palićkih rotarijanaca, prisustvovalii brojni gosti.
Rotari klub Palić balom obeležio deceniju postojanja

Na predlog Rotari klubova Subotica i Zemun, Rotari kulb Palić je čarterovan, odnosno primljen u veliku porodicu Rotari internešnala (Rotary international) februara 2004. godine. Prvi predsednik kluba, koji danas broji broji 22 člana, bio je Milko Udicki, a po njegovoj oceni, osim misije Rotarija, članovi su svojim humanitarnim radom otklanjali i misterije koje su pratile sam pokret Rotarija, a koji je neretko bio povezivan sa masonima.

Ostvarujući misiju Rotari internešnala, kako je istaknuto na svečanosti povodom decenije postojanja, članovi Rotari kluba Palić kluba godišnje organizuju i učestvuju u dve do tri humanitarne akcije. To su redovno doniranje novogodišnjih paketa socijalno ugroženim porodicama mesne zajednice Palić, dodela paketa deci sa Hajdukova, doniranje užine učenicima palićke osnovne škole, ozelenjavanje dvorišta škole, mesne zajednice i obale Palića. Tokom desetogodišnjeg humanitarnog rada, palićki rotarijanci donirali su EKG aparat palićkoj ambulanti, obezbedili su dva defibrilatora za Suboticu i Palić, učestvovali u akciji obezbeđivanja jednog inkubatora za prevremeno rođenu decu Gradskoj bolnici, donirali rampu za osobe sa posebnim potrebama za palićku biblioteku. Takođe su poklonili osvetljenje u hemijskom kabinetu palićke osnovne škole, kao i računare za učenike škole i obnovili igralište obdaništa Kalimero na Paliću. Sve ove aktivnosti finasirane su pripremom i prodajom specijaliteta sa roštilja za vreme Urbanovih dana na Paliću, odnosno, kako je istaknuto, “zahvaljujući poverenju dobrih i humanih ljudi u članove Rotari kluba Palić”.

Rotari klub Palić balom obeležio deceniju postojanja

Rotari je svetska organizacija koja okuplja više od milion i dvesta hiljada vodećih ljudi, stručnjaka i javnih ličnosti, u različitim oblastima. Članovi kluba, poznati kao rotarijanci, bave se humanitarnim radom, podstiču visoke etičke standarde u svim strukama i pomažu ostvarenje dobrobiti i mira u svetu. Postoji preko 32.000 Rotari klubova u više od 200 zemalja i geografskih oblasti. Klubovi su apolitični, nisu vezani ni za jednu religiju i otvoreni su za sve kulture, rase i ubeđenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3202
Povezane teme

rotary klub palić

rotary klub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.