Komentara: 2
Pregleda: 1714

Rotari klub organizuje humanitarnu aukciju umetničkih slika

11.06.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Slike nekih od najpoznatijih umetnika, poput Miće Popovića, Aralice, Dade Đurića, Blanuše, Cvetkovića, Edite Kaderić i drugih, zainteresovani sugrađani moći će da kupe na humanitarnoj aukciji Rotari kluba Subotica, koja će se održati u četvrtak, 13. juna, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova. Prikupljena sredstva namenjena su za opremanje Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".
Rotari klub organizuje humanitarnu aukciju umetničkih slika

Humanitarna aukcija organizuje se u sklopu projekta "I hear you" Rotari Fondacije, kojim bi se rešio jedan od gorućih problema u našoj sredini, a to je opremanje Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović", a takođe će se obučiti i stručan kadar radi unapređenja rane diagnostike i tretmana kod dece u ranom uzrastu. 

Kako bi se zadovoljile potrebe učenika i zaposlenih u Školskom centru, neophodno je opremanje kabineta za audiometriju i slušne i govorne vežbe i obezbeđivanje savremenih uslova za rano otkrivanje oštećenja sluha, ranu habilitaciju/rehabilitaciju, kontinuiranu stimulaciju govorno-jezičkog razvoja, uz istovremeno pružanje podrške roditeljima i starateljima slušno oštećene dece i dece sa različitim razvojnim smetnjama - objasnila je Katja Puleva, predsednica Rotari kluba Subotica, dodajući da predloženi budžet projekta iznosi nešto više od 66.000 američkih dolara, a da je do sada prikupljeno više od 50.000.

Umetničke slike nekih od najpoznatijih umetnika, kao što su Mića Popović, Aralica, Dado Đurić, Blanuša, Cvetković, Edita Kaderić i drugi, zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju na predaukcijskoj izložbi slika u Savremenoj galeriji Subotica do četvrtka, 13. juna, kada će biti održana humanitarna aukcija, s početkom u 18 časova.

- Pozivamo vas, da u skladu sa mogućnostima, podržite naš projekat kupovinom slike putem nadmetanja i na taj način doprinesete poboljšanju brige o deci sa posebnim potrebama u našoj sredini - pozvala je predsednica Rotari kluba Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1714
Povezane teme
humanitarna akcija rotari kluba humanitarna aukcija rotari klub subotica savremena galerija subotica katja puleva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.