Komentara: 9
Pregleda: 3555

Romska partija menja ime u "Građani Srbije"

21.03.2014. u 14:53h
Saopštenje biroa za informisanje partije "Građani Srbije" prenosimo u celosti.
Romska partija menja ime u "Građani Srbije"

Romska partija i zvanično je promenila ime u Građani Srbije, kako bi delovanje mogla usmeriti i na zastupanje drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Odbornica u Skupštini Grada Subotice Vesna Berta, danas je i zvanično objavila da je pristupila Građanima Srbije, čime je naša stranka dobila odbornicu.

Romska partija odlučila je promeniti ime u Građani Srbije zbog priliva sve većeg broja članova koji nisu pripadnici romske nacionalne zajednice, a koji su posvećeni borbi za ljudska i manjinska prava, te su i sami u manjinskoj poziciji. Posle promene imena, Romska partija, a sada Građani Srbije ostaju manjinska stranka, koja će se zalagati  za prava Roma, ali i drugih manjina.

Trend pristupanja Romskoj partiji, odnosno od nedavno Građanima Srbije, posebno je izražen u pokrajinskom odboru, na čijem je čelu Miloš Nikolić. To ne predstavlja  iznenadjenje zbog činjenice da je Vojvodina tradicionalno okrenuta multikulturalizmu i kao regija prepoznatljiva po toleranciji.

Posebno nam je zadovoljstvo, što smo u poziciji ovo saopštenje poslati 21. marta,  koji je označen kao Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije.

Partija Građani Srbije je ponosna što su njeno zalaganje protiv diskriminacije prepoznali i građani drugih nacionalnosti i što upravo na današnji dan saopštava značajnu promenu u svom  delovanju.

Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3555
Povezane teme

romska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.