Komentara: 2
Pregleda: 1660

Rokenrol bunt - Subotica

05.01.2009. u 16:00h
Rokenrol bunt - Subotica

Sastav „Nafta" oformljen je 2004. godine u Subotici na inicijativu Baneta, bivšeg frontmena poznatog sastava „Džukele". Nakon prestanka s radom u bivšem bendu i posle dve godine pauze javila se ponovo želja za muzičkom avanturom. Tako su Bane i Draža, takođe bivši član „Džukela", uz pomoć bubnjara Velje ubrzo napravili grupu „Nafta".
Posle nekoliko personalnih promena u sastavu, jedino je Bane ostao od originalne postave, ali sa snimljenim materijalom za prvi album. U aprilu prošle godine pojavilo se izdanje „Samo senke prolaze". Na albumu se nalazi dvanaest interesantnih numera i dve bonus pesme. Grupu vredi poslušati i zato jer poseduje andergraund senzibilitet, a akcenat je na muzici i poetičnim tekstovima. I dalje je njihova muzika bliska onome što je radila grupa „Džukele", znači garažni pank-rok iako su sada primetni i psihodelični momenti. Trenutnu postavu sastava „Nafta" čine Bane (vokal i gitara), Aleksa (bubanj) i Risto (bas gitara). Grupa je u fazi promovisanja novih pesama, raspoložena da pokaže kako rokenrol bend iz Subotice može da dočara atmosferu surove realnosti.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1660
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.