Komentara: 1
Pregleda: 3037

Rezultati ankete o riziku od moždanog udara

30.01.2013. u 14:54h
Izvor: RTV Yueco
U Gerontološkom klubu “Prozivka” prezentovani su rezultati ankete na osnovu koje su mogli da dobiju odgovor da li postoji rizik da se dobije moždani udar. Oko 50 odsto ispitanika pripada grupi sa visokim rizikom za dobijanje moždanog udara, dok 42 odsto ispitanika se ne bavi ni jednom fizičkom aktivnošću.
Rezultati ankete o riziku od moždanog udara

Anketa je sprovedena u okviru prve faze IPA projekta između Gerontološkog centra u Subotici i Udruženja penzionera u Osijeku. U okviru projekta Subotica će dobiti Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara. Otvaranjem ovog centra će u Subotici biti zaokruženo lečenje obolelih od moždanog udara, s obzirom da i Opšta bolnica ima jedinicu za moždani udar.

Projekat se realizuje u sklopu IPA susedskog programa "Hrvatska -- Srbija", a trajaće godinu dana. Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3037

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

IPA prekogranični program

IPA projekat

gerontološki klub prozivka

moždani udar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.