• Pregleda: 2479

Rezultati ankete o riziku od moždanog udara

U Gerontološkom klubu “Prozivka” prezentovani su rezultati ankete na osnovu koje su mogli da dobiju odgovor da li postoji rizik da se dobije moždani udar. Oko 50 odsto ispitanika pripada grupi sa visokim rizikom za dobijanje moždanog udara, dok 42 odsto ispitanika se ne bavi ni jednom fizičkom aktivnošću.
Rezultati ankete o riziku od moždanog udara

Anketa je sprovedena u okviru prve faze IPA projekta između Gerontološkog centra u Subotici i Udruženja penzionera u Osijeku. U okviru projekta Subotica će dobiti Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara. Otvaranjem ovog centra će u Subotici biti zaokruženo lečenje obolelih od moždanog udara, s obzirom da i Opšta bolnica ima jedinicu za moždani udar.

Projekat se realizuje u sklopu IPA susedskog programa "Hrvatska -- Srbija", a trajaće godinu dana. Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

1
Cannibal Odgovori
"Projekat se realizuje u sklopu IPA susedskog programa "Hrvatska -- Srbija", a trajaće godinu dana. Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra."

1993. за време Милошевића ког лудаци по овом сајту призивају - ово је била плата за 100.000 радника, а пројекти Србије и Хрватске су били рат, сиромаштво, смрт и избеглиштво.

Сад кад смо већ солидно обогаћени демократијом - исту суму спичимо за једногодишњи пројекат о здравственој заштити стараца.

И зато немој да неко тврди како је сада лошије него икада и како нас је демократија упропастила - јер није.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.