Komentara: 3
Pregleda: 2480

Revitalizacija fasada u gradu se nastavlja

18.01.2014. u 15:33h
Izvor: RTV Yueco
Prošle godine iz programa Direkcije za izgradnju grada za nastavak rekonstrukcije fasada u gradu ni jednom objektu nisu započeti radovi. Direkcija je prošle godine raspisala javni poziv za revitalizaciju objekta po principu koji podrazumeva podjednakog finansiranja od strane Grada i vlasnika stanova.
Revitalizacija fasada u gradu se nastavlja

U Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika objašnjavaju da je na njihovu ideju, a u saradnji sa Direkcijom pre devet godina pokrenut projekat revitalizacije fasada u gradu. Građani tačno znaju kome da se obrate i šta smeju da menjaju na fasadama u centru grada, koje su pod zaštitom. Zbog toga se najčešće tokom vikenda obavljaju promene, kada se zna da se ne ide u kontrolu.

Kada je započet projekat revitalizacije fasada u centru dogovoreno je da se urede fasade u centru i na taj način uvuče privatni kapital u uređenje grada. U Direkciji kažu da su 2013.godine imali sedam prijavljen objekata za program revitalizacije, izabrali su četiri, ali zbog nedostatka novca nije se počelo sa realizacijom ni jedne investicije.

U okviru ovog programa mnoge palate u centru grada poput Manojlović su zasijale novim sjajem. U proteklih devet godina na ovaj način revitalizovano je 20 fasada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2480
Povezane teme

obnova fasade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.