Komentara: 0
Pregleda: 9143
Foto

Revija oldtajmera u našem gradu

04.06.2017. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
Na vremena kada su saobraćajne nesreće bile retkost, kada nije bilo radara i kamera na semaforima da opominju bahate vozače, kada je vožnja bila pravo uživanje Subotičane je ovog vikenda, bar na kratko, podsetio sedmi po redu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila.
Revija oldtajmera u našem gradu

Oko 50 naglancanih i očuvanih automobila i motocikala, napravljenih između 1917. i 1970.godine, srpskih, hrvatskih, mađarskih, bosanskih, makedonskih i austrijskih tablica, u subotu su došli iz Kanjiže i defilovali na Prozivci i kroz centar grada.

U defileu i izložbi starih vozila, u organizaciji Međunarodnog oldtajmer kluba „Subotica“, uživale su sve generacije. Dok su se stariji podsećali dana mladosti, omladina je na imala priliku da sedne za volan automobila koja je gledala samo na filmu.

Posebna atrakcija bio je najstariji automobil, stogodišnjak „Ford T“ iz 1917. godine, vlasnika Šuto Janoša iz Mađarske. Iako je za njim jedan vek krstarenja po američkim i evropskim drumovima, bez problema je prešao put od mađarskog grada Orošhaza do Subotice.

Revija oldtajmera u našem gradu

- Verujte, ide bolje od mnogih auta novije generacije. Kupio sam ga pre otprilike 15 godina, imam registraciju i sve sertifikate sertifikate, dozvole iz muzeja, tako da na granici nema nikakvih problema – ponosno će vlasnik Šuto Janoš. - Imam još tri „Forda T“, dva su kod mene, a jedan je u muzeju, jer je Galamb Jožef bio prvi glavni inženjer u Fordovoj fabrici. Ovakav model je 1999. u Las Vegasu proglašen automobilom veka.

Koliko je subotički susrte oldtajmera popularan govori i činjenica da su nedavno venčani supružnici Denis i Lejla Vučić iz Sarajeva, odlučili da ovde provedu svoj medeni mesec.

- Prošle godine sam bio na skupu, svidelo mi se i kada smo se venčali odlučili smo da dođemo ovde na medeni mesec – priča Denis, arhitekta i zaljubljenik u stare automobile, pokazujući svoj „Opel“ iz 1970. - Svi smo mi zaljubljenici u stara vozila i svakome je svoj najlepši i najbolji. „Opel“ sluša odlično, ne kvari se, ali ga ne vozimo po zimi i lošem vremenu. Bude nekad problema sa delovima, kojih uglavnom nema i moraju da se naručuju i čekaju, što iziskuje dosta novca i vremena, ali kad se nešto radi iz ljubavi onda to više nije važno. Popravlja ga majstor, ali i ja sam dosta toga naučio, niko ga ne poznaje tako dobro kao ja.

Revija oldtajmera u našem gradu

Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 9143
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.