Komentara: 0
Pregleda: 1966

Rešenje za nagomilane viškove

20.11.2008. u 12:07h
<p>Vlada Srbije će na narednoj sednici odobriti interventni otkup 96.000 tona merkatilnog kukuruza ovogodi&scaron;njeg roda po ceni od devet dinara za kilogram.</p>
Rešenje za nagomilane viškove

U saopštenju se precizira da će Republička direkcija za robne rezerve otkupiti kukuruz od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, fizičkih lica, preko ovlašćenih skladištara po ceni od devet dinara za kilogram, a porez na dodatu vrednost biće uračunat u cenu.

Kako je istaknuto, ta cena je za 11 odsto veća od cene na Produktnoj berzi u Novom Sadu, gde se kilogram kukuruza plaća 8,10 dinara za kilogram.

"Ministarstvo trgovine je predložilo ovu meru zbog velike disproporcije u rastu cena mineralnih đubriva, semenskog kukuruza i sredstava za zaštitu, u odnosu na nisku cenu merkatilnog kukuruza", navodi se u saopštenju i dodaje da je namera države da spreči dalji pad cene merkatilnog kukuruza, kao i da pruži neposrednu pomoć primarnim poljoprivrednim proizvođačima.

Preuzete količine kukuruza biće isplaćene u roku od osam dana, a sredstava su obezbeđena u budžetu Srbije.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1966
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.