Komentara: 32
Pregleda: 8374

Rekonstrukcija četiri najfrekventnija autobuska stajališta

26.07.2017. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
Četiri stajališta gradskog prevoza sa najvećom frekvencijom putnika biće rekonstruisana u naredna dva meseca. U pitanju su stajališta Teretna stanica-LIDL, Somborska, Matije Gupca i Svarovski.
Rekonstrukcija četiri najfrekventnija autobuska stajališta

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji Javnog poziva, postojeća stajališta će biti zamenjena sa tri različita tipa nadstrešnica. Prvi i drugi tip nadstrešica se jedino razlikuju po tome što će prvi tip imati poluzatvorenu, transparentu ploču sa zadnje strane stajališta, dok će drugi tip imati u potpunosti zatvorenu zadnju stranu. Stajališta će biti opremljena sa dve drvene klupe, kantom za otpad i vitrinom za red vožnje. Prvi tip stajališta imaće stanice Svarovski i Matije Gupca, dok će drugi tip imati Somborska stanica.

Treći tip stajališta će biti nešto manje veličine u odnosu na prethodna dva, i biće opremljeno jednom drvenom klupom, kantom za otpad i vitrinom za red vožnje. Ovakav tip stajališta imaće Teretna stanica-LIDL.

Sva tri tipa stajališta biće opremljena i nazivima, koji će biti ispisani na tri jezika, odnosno na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Osim novih stajališta, u napomenama je navedeno da je na pojedinim lokacijama u gradu potrebno izvršiti izmeštanje ili kompletnu demontažu vertikalne signalizacije, informativnih tabli i urbane opreme autobuskih stajališta.

Rok za podnošenje ponuda, izvođači imaju do 28. jula. Nakon zaključenja ugovora, izvođač radova imaće rok od 45 dana da uradi neophodne projektantske usluge, nabavi i isporuči svu opremu i materijal, te da izvede radove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 8374
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

autobuska stajališta

autobuska stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.