• Pregleda: 3216

Reklamacije vodovodu sada i preko mejla

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica otvorilo je novu e-mail adresu za sve vrste reklamacija potrošača. Nova adresa je: reklamacije@vodovodsu.rs.
Reklamacije vodovodu sada i preko mejla

Takođe, iz ovog preduzeća podsećaju da je pored mejla dostupna i besplatna telefonska linija, koja je potrošačima na raspolaganju svakim radnim danom od 7 do 15 časova.

Broj besplatne telefonske linije je 0800-000-024, a dostupan je za područje fiksne telefonije sa pozivnim brojem 024.

Putem ove besplatne telefonske linije, potrošači mogu dobiti informacije vezane za :

  • stanje na računu potrošača,
  • cene usluga JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica,
  • uslove priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu,
  • kao i ostale informacije iz delatnosti preduzeća.

Radnim danom posle 15 časova, kao i subotom i nedeljom, potrošači mogu prijaviti kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži na telefon 024/557-711.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"

povezane teme

7
Anon Odgovori
za spam duso dalo
aaa Odgovori
dzabe je slati mail posto ako ima neki problem uvek ce reci da je problem kod vas a a ne kod njih,menjali su mi sat i jako puno mi bila potrosnja vode,bila za 6 meseci vise nego sto sam pre trosio za godinu dana...a da bi proverio sat da li je ispravam moram platiti dodatni pregled sata ,tako da je dzabe zaliti se,samo gubiti vreme
city woman Odgovori
ŠTA MI PIJEMO??? TO TREBA OBJAVITI. Izvršiti analizu vode u svakoj mesnoj zajednici i javno objaviti a ne sakrivati. Redovno meriti i objavljivati.
Otvaranje E-mail adrese je normalna stvar već odavno u svetu isto kao i dostupnost potpune analize vode.
aaa Odgovori
normalna je stvar u SVETU otvoriti E-mail adrese ali sta vredi sto su kod nas otvorili kad odgovaraju uvek isto,poslao sam dve molbe da provere sat i uvek sam dobio isti odgovor da je problem u mom domacinstvu da curi voda,a to je lako proveriti i kad sam poslao drugu molbu i rekao da ne curi onda ti posalju da treba da platimo ovlacenog majstora koji ce izdati potvrdu da je sve kako treba i da je kvar kod njih ,a svako ko nije debil vidi da li mu curi negde voda ili ne,,,tako da je dzabe ovaj mail sto su otvorili
Bole Odgovori
Dajte da placamo racune kao sav normalan svet u posti ili banci. Uvodite novi mejl za zalbe a placanje vrsimo na ruke u gotovini od vrata do vrata. Ljudi, pa ovo se ne radi u normalnim gradovima vec deceniju. I mnogo manji i neorganizovaniji gradovi su prevazisli ovakav vid naplate.
Zivim u zgradi i zeleo sam da ugradim vodomer ali mi gospoda iz Vodovoda ne dozvoljavaju. Zelim da placam ono sto ja potrosim.
ledenjak Odgovori
Nešto me strah od tog @ Šta ako odgovorni ne zna otvarati poštu , pa dok neko od podredjenih klinaca ne doje i pročita mu mož bit kasno Švašta se mož desit .!!
nenad Odgovori
Evo moje reklamacije: plaćam vodu k'o idiot u zavisnosti koliko mi komšije brčkaju noge, i mora kućni savet da vija podstanare da prijave članove domaćinstva. Hoću prokleti vodomer!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.