• Pregleda: 7879

Besplatna linija za potrošače JKP "Vodovod i kanalizacija"

JKP "Vodovod i kanalizacija" je obezbedilo besplatnu telefonsku liniju na kojoj potrošači mogu da dođu do nekih korisnih informacija vezano za račun, potrošnju i usluge ovog preduzeća.
Besplatna linija za potrošače JKP "Vodovod i kanalizacija"

U cilju unapređenja kvaliteta pružanja svojih usluga, JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica je obezbedilo besplatnu telefonsku liniju za potrošače, koja je dostupna od 10. juna 2013. godine, svakim radnim danom od 7 do 15 časova.

Broj besplatne telefonske linije je 0800/000-024, a dostupna je za područje fiksne telefonije sa pozivnim brojem 024.

Putem besplatne telefonske linije, potrošači mogu dobiti informacije vezane za :

  • stanje na računu potrošača,
  • cene usluga JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica,
  • uslove priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu,
  • kao i ostale informacije iz delatnosti preduzeća.

Radnim danom posle 15h, kao i subotom i nedeljom, potrošači mogu prijaviti kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži na telefon 557-711.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"

povezane teme

8
Pera Odgovori
Samo treba da šaljete račune poštom,a ne inkasante.To je prevaziđena politika.Mrdnite guzice i radite nešto a ne samo da dižete račune!
ffilozzoff Odgovori
Pojednostavnite racun sa uplatnicom kao struja npr.i ne treba inkasant! Ne nadje me kuci,neznam kolko mi racun,moram sediti kuci i cekati inkasanta ...onda moram direktno u vodovod placati itd. i skupa Vam voda,a nekvalitetna! Ovo za telefon sam dao +
djw Odgovori
Trebaju te informacije ali ja kao jedan od mnogih potrošača ne mogu imati uvid u potrošenu količinu vode na mom ulazu... a palaćam oko 1400 dinara mesečno za mene tajnu količinu utrošene vode! Na moje insistiranje mogu dobiti primerak spiska imena i potrošnju vode ali zašto komplikovati! Za svoje pare nemam INFORMACIJU - PODATAK!
Jovan Odgovori
Inakasanti povecavaju naplatu...ljudima je teze nekome da kazu usmeno da nece da plate nego jednostavno samo da ignorisu to sto im je dosao racun. Druga stvar, kad neko oce da preduzme sankcije za ne placanje, kod struje ti se popnu na banderu i iskljuce ti struju, a kod vode, moraju da ti ulaze u kucu, a pitanje je da li ces da ih pustis u kucu. I treca stvar, ako ti neko iskljuci vodu u sakti, ti mozes da nadjes vodoinstalatera da ti ukljuci ili sam da cackas jer se ne plasis za zivot, a retko ko ce da se penje na banderu i da se igra sa strujom. Eto zato inkasantni postoje...jer su sankcije kod vodovoda slabije...
S2 Odgovori
Djw, neko je ovde u komentaru jedne pištaljke kukao kako u zgradi plaća 3000 dinara za vodu. Ti si još i srećnik. Podatke koji vam nedostaju možete pronaći na više načina: proverite da li je u vašem ulazu istaknuta lista stanara sa iznosima za vodu. Tamo piše i očitana potrošnja za celu zgradu. Možete (ako znate gde je) sići i do vodomera pa sami pročitati stanje brojača (ako znate kako se to pravilno radi). Ako nema spiska u ulazu, nađite predsednika kućnog saveta, ili onog ko je zadužen za naplatu vode i od njega zatražite uvid u spisak (trebao bi biti isti kao i onaj u ulazu). Morate se malo i sami potruditi. Podatak o pojedinačnoj potrošnji po stanovima je moguć samo ako svaki stan ima svoj vodomer, što je u našem gradu vrlo redak slučaj. Ako zgrada ima više ulaza, u većini slučajeva, nije moguće razgraničiti pojedinačnu potrošnju po ulazima jer je vodomer, po pravilu, zajednički. Obračuni (posle čitanja vodomera) se i šalju poštom, a naplata se inkasira. Ne treba mešati te dve stvari. Filozoff, račun je krajnje jednostavan, samo je vezan sa još 3-4 druga na istom papiru. Ne moraš čekati inkasanta, dođi na blagajnu i saznaj sve što te o tvom računu zanima. Možeš i preko Interneta, kad ga već imaš. O kvalitetu vode se može diskutovati, jer on nije isti ni na dva kraja iste ulice. Da je skupa, ne bi je ovako rasipali...
janko Odgovori
@djw I kod nas u zgradi ima puno stanova, pa se potrošnja vode deli po broju članova porodičnog domaćinstva. Međutim, problem je u tome, da u toku meseca neki od stanara da pogrešan podatak u Vodovod, bez saglasnosti ostalih stanara i prijavi da u njihovom stanu ima manje članova kako bi umanjio svoj račun za vodu. O svemu ovome, ostali stanari nemaju pojma, tako da primete da je veći račun, ali nemaju pojma koliko članova domaćinstva su prijavili ostali stanovi tj. ko ih je "zavrnio". Jedanput sam i sam pokušao da reagujem i da ispravim netačan račun, ali to u Vodovodu ne dozvoljavaju.
nevena Odgovori
Bravo za @ Jovana!
Sve je lepo objasnio. Potpuno delim misljenje sa njim.
city woman Odgovori
Jel, a kada će biti istaknuta analiza vode? Da ljudi znaju šta plaćaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.