• Pregleda: 3993

Regresiranje troškova prevoza studenata

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj će 2014. godine regresirati troškove prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju.
Regresiranje troškova prevoza studenata

Na osnovu čl. 33. i 35. stav 1. Pokrajinske skupštinske odluke o Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine (“Službeni list APV”,broj 4/10), a u vezi sa članom 36. stav 1. tačka 9. Zakon o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine (“Službeni  glasnik RS”, broj: 99/09, 67/12 – US RS), Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine, na sednici održanoj 23. januara 2013. godine, donela je Odluku o regresiranju prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Pod međugradskim, odnosno, međumesnim prevozom studenata, podrazumeva se prevoz studenata između naselјenih mesta dve opštine, opštine i grada ili dva grada.

USLOVI ZA STICANJE PRAVA NA REGRESIRANјE TROŠKOVA PREVOZA SU:

  • da je stanovnik Grada Subotice,
  • da svakodnevno putuje u međugradskom , odnosno, međumesnom saobraćaju,
  • da nije korisnik usluge smeštaja u studentskim centrima,
  • da se školuje na teret budžeta Republike Srbije,
  • da prvi put upisuje godinu osnovnih ili master studija na teret budžeta,
  • da je apsolvent na fakultetima čiji je osnivač država,
  • da nije korisnik stipendije i kredita Ministarstva prosvete, Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu, Izvršnog veća AP Vojvodine i drugih  fondacija, organizacija i preduzeća.

ZA REGULISANJE PRAVA ZA REGRESIRANU MESEČNU KARTU STUDENTI TREBA DA PODNESU:

  • fotokopiju lične karte,
  • potvrdu fakulteta da student prvi put upisuje godinu osnovnih ili master studija na teret budžeta,
  • fotokopiju štedne knjižice, odnosno tekućeg računa kod određene banke (ako student nema, onda jednog od roditelјa)

NAPOMENA: Pored navedenih priloga, studenti popunjavaju obrazac izjave koji mogu naći na veb sajtu Grada, ili u Uslužnom centru Gradske kuće.

Zahtevi za regresiranje mesečnih karata predaju se u Uslužni centar Gradske kuće, Trg slobode broj 1, svakog dana u periodu od  21.10.2012. do 4.11.2013. godine, i to od 9 do 12 časova.

povezane teme

5
? Odgovori
Nije mi jasno zasto studenti sa kelebije nemaju pravo na ovu pogodnost :/ kada zelis da konkurises odgovor je da spada pod gradski saobracaj, a kada kupujes mesecnu kartu ne placas cenu gradske karte :/
Marko Odgovori
Da li se podrazumeva i prigradski saobracaj
Marko Odgovori
Dali se ovo misli na relaciju selo-grad, npr Novi zednik subotica??
Dzoni Odgovori
A zašto se ne bi davao neki popust i za one koji ne putuju baš svakog dana?
Prema navedenim uslovima, brucoš ili student master studija koji se školuje na fakultetu u Novom Sadu bi tokom oba semestra (jedne godine studija) trebao provesti oko 1200 sati u autobusu.
Student Odgovori
Ovo je smešno! Ne zalećite se, dragi studenti! Ovo je bilo i prošle godine. Svaki treći mesec se dobijalo 2800 dinara, ali je,navodno, nestalo para u budžetu našeg grada, pa smo dobijali svaki 3. mesec po 900 dinara! Sramota, mesečna karta košta i do 4000 - 5000 dinara, šta mi da radimo sa 300 dinara mesečno?! Prave budale od nas, to sto dobijemo, skine nam se u banci za održavanje računa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.