Komentara: 11
Pregleda: 10458

Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

26.03.2020. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
Zbog nemogućnosti da dobiju registracionu nalepnicu, pojedini taksisti poslednjih desetak dana ne mogu da obavljaju svoju delatnost, koja je u već pozamašnom obimu smanjena zbog policijskog časa. S druge strane, nadležni organi tvrde da ukoliko imaju urednu dokumentaciju, taksisti neće trpeti posledice i da će već danas biti osposobljen sistem za izdavanje registracionih nalepnica.
Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

Od uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja šaltera MUP-a, oko 20 taksista kojima je istekla registracija suočilo se s neprijatnom situacijom. U pokušaju da registruju vozilo, uspeli su da urade sve neophodne korake osim jednog - da dobijaju nalepnicu. Kažu da im se zbog toga registracija tretira kao nevažeća, zbog čega ne smeju da upravljaju vozilom i obavljaju prevoz putnika.

- Dakle, odlazimo na tehnički pregled i registraciju vozila, plaćamo polisu osiguranja vozila, plaćamo polisu osiguranja putnika, ali nam se ne priznaje da je vozilo registrovano jer nemamo nalepnicu. SUP koji trenutno ne radi sa strankama nas je uputio na nekoliko ovlašćenih servisa, ali ni oni nisu u mogućnosti da nam izdaju nalepnice. Upišu broj poslovanja, upišu pin i sve druge brojeve koje imamo na rešenjima i neće da im izbaci nalepnicu - priča jedan taksista, koji je zbog ovog problema kontaktirao i saobraćajnu policiju u Subotici. - Rekli su mi da nisam registrovan i da ne smem da upravljam vozilom bez nalepnice, koja košta oko 1.000 dinara, dok polisa osiguranja vozila i polisa osiguranja putnika košta oko 18.000 dinara i to je mnogo važnije, jer ako se nešto desi, niko ne gleda nalepnicu, već polisu osiguranja. Ali ne, ja nisam ispravan, i ne samo ja, nego sve moje kolege kojima trenutno ističe registracija.

Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

Iz saobraćajne policije kažu da taksisti mogu da upravljaju vozilom i bez nalepnice, pod uslovom da je sva dokumentacija uredna.

- Bitno je da imaju osiguranje od autoodgovornosti, da je urađen tehnički pregled i da imaju kompletnu dokumentaciju koju bi inače predali na šalteru za registraciju. Najbolje je da to proveri pravnik na tehničkom pregledu, da pregleda da li imaju sve za registracionu nalepnicu i ako im pravnik to potvrdi, taksisti mogu da upravljaju svojim vozilom bez problema i saobraćajna policija neće preduzimati mere prema tim vozačima - kažu iz saobraćajne policije.

Međutim, naš sagovornik objašnjava da je pravnik na tehničkom pregledu pregledao svu dokumentaciju, ali da je zaključak bio isti.

- Pravnik je rekao da imam sve, ali nemam nalepnicu i da sam zbog toga u prekršaju - ističe taksista. - Zvao sam više ovlašćenih tehničkih servisa za registraciju vozila i trenutno niko nije u mogućnosti da nam izda nalepnicu. Kažu da sam registrovan, ali da ne mogu da upravljam vozilom, što znači da ne mogu da obavljam svoju delatnost i da prevozim putnike, a porez i doprinos moram da plaćam sve vreme.

Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

Da će taksisti nalepnicu moći da dobiju već danas, potvrđuju iz Auto-moto saveza Subotica, objašnjavajući da su se od uvođenja vanrednog stanja njihova ovlašćenja značajno proširila, a za koja njihov sistem nije bio podržan, te da je MUP tokom jučerašnjeg dana intenzivno radio na otklanjanju ovih poteškoća.

U sistemu je bila zabuna, pošto su taksisti preduzetnici i oni su celom svojom imovinom zastupljeni, te oni naprave saobraćajnu dozvolu da je vlasnik fizičko lice, a korisnik pravno lice i naš sistem je stalno imao zabunu oko matičnog broja koji se nije poklapao i onda je MUP radio na tome juče da se otključa sistem za tehničke preglede za taksiste i dobili smo obaveštenje da od danas to može da funkcioniše - poručuju iz Auto-moto saveza Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 10458

Povezana vest

Povezane teme

saobraćajna policija

taksi

taksi prevoz

vanredno stanje

tehnički pregled

auto moto savez srbije

registracija vozila

registraciona markica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.