• Pregleda: 6540

Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

Zbog nemogućnosti da dobiju registracionu nalepnicu, pojedini taksisti poslednjih desetak dana ne mogu da obavljaju svoju delatnost, koja je u već pozamašnom obimu smanjena zbog policijskog časa. S druge strane, nadležni organi tvrde da ukoliko imaju urednu dokumentaciju, taksisti neće trpeti posledice i da će već danas biti osposobljen sistem za izdavanje registracionih nalepnica.
Registraciona nalepnica napravila problem taksistima

Od uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja šaltera MUP-a, oko 20 taksista kojima je istekla registracija suočilo se s neprijatnom situacijom. U pokušaju da registruju vozilo, uspeli su da urade sve neophodne korake osim jednog - da dobijaju nalepnicu. Kažu da im se zbog toga registracija tretira kao nevažeća, zbog čega ne smeju da upravljaju vozilom i obavljaju prevoz putnika.

- Dakle, odlazimo na tehnički pregled i registraciju vozila, plaćamo polisu osiguranja vozila, plaćamo polisu osiguranja putnika, ali nam se ne priznaje da je vozilo registrovano jer nemamo nalepnicu. SUP koji trenutno ne radi sa strankama nas je uputio na nekoliko ovlašćenih servisa, ali ni oni nisu u mogućnosti da nam izdaju nalepnice. Upišu broj poslovanja, upišu pin i sve druge brojeve koje imamo na rešenjima i neće da im izbaci nalepnicu - priča jedan taksista, koji je zbog ovog problema kontaktirao i saobraćajnu policiju u Subotici. - Rekli su mi da nisam registrovan i da ne smem da upravljam vozilom bez nalepnice, koja košta oko 1.000 dinara, dok polisa osiguranja vozila i polisa osiguranja putnika košta oko 18.000 dinara i to je mnogo važnije, jer ako se nešto desi, niko ne gleda nalepnicu, već polisu osiguranja. Ali ne, ja nisam ispravan, i ne samo ja, nego sve moje kolege kojima trenutno ističe registracija.

Iz saobraćajne policije kažu da taksisti mogu da upravljaju vozilom i bez nalepnice, pod uslovom da je sva dokumentacija uredna.

- Bitno je da imaju osiguranje od autoodgovornosti, da je urađen tehnički pregled i da imaju kompletnu dokumentaciju koju bi inače predali na šalteru za registraciju. Najbolje je da to proveri pravnik na tehničkom pregledu, da pregleda da li imaju sve za registracionu nalepnicu i ako im pravnik to potvrdi, taksisti mogu da upravljaju svojim vozilom bez problema i saobraćajna policija neće preduzimati mere prema tim vozačima - kažu iz saobraćajne policije.

Međutim, naš sagovornik objašnjava da je pravnik na tehničkom pregledu pregledao svu dokumentaciju, ali da je zaključak bio isti.

- Pravnik je rekao da imam sve, ali nemam nalepnicu i da sam zbog toga u prekršaju - ističe taksista. - Zvao sam više ovlašćenih tehničkih servisa za registraciju vozila i trenutno niko nije u mogućnosti da nam izda nalepnicu. Kažu da sam registrovan, ali da ne mogu da upravljam vozilom, što znači da ne mogu da obavljam svoju delatnost i da prevozim putnike, a porez i doprinos moram da plaćam sve vreme.

Da će taksisti nalepnicu moći da dobiju već danas, potvrđuju iz Auto-moto saveza Subotica, objašnjavajući da su se od uvođenja vanrednog stanja njihova ovlašćenja značajno proširila, a za koja njihov sistem nije bio podržan, te da je MUP tokom jučerašnjeg dana intenzivno radio na otklanjanju ovih poteškoća.

U sistemu je bila zabuna, pošto su taksisti preduzetnici i oni su celom svojom imovinom zastupljeni, te oni naprave saobraćajnu dozvolu da je vlasnik fizičko lice, a korisnik pravno lice i naš sistem je stalno imao zabunu oko matičnog broja koji se nije poklapao i onda je MUP radio na tome juče da se otključa sistem za tehničke preglede za taksiste i dobili smo obaveštenje da od danas to može da funkcioniše - poručuju iz Auto-moto saveza Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
C Odgovori
Svaki mesec, već 2-3 meseca unazad, ista priča, po dve nedelje "pao sistem" i niko ne može da odštampa nalepnice.
Suboticani Ljuti Odgovori
Ne zanam sta rade nadlezni , sto ne produze sve registracije do isteka vanrednog stanja

bave se kučićima i maćićima a bitnim stvarima ne
PAPA N DOPULOS Odgovori
A KAKO JE SA TEHNICKIM I NALAPNICAMA ZA OSTALU RAJU ?
JEL NEKO REŠAVO OVIH DANA ?
KAKO IDE ?
Oto
Tehnicki pregledi koji izdavaju nalepnice rade i nema problema sa registracijom.Izuzev ako nije istekla saob.dozvola ili promena adresse ili vlasnika istog.nem a tu problema jer i taxisti mogu raditi ako su sve poplacali na tennickom pregledu i nije pravnik taj koji se pita nego saobracajna policija koji dozvoljava voznju...
Julija Odgovori
Juče sam registrovala auto i dobila nalepnicu u Interšpedu!
Kalesu
Odlično, i mene to čeka ovih dana. Taj sistem bi trebalo da zadrže i posle vanrednog stanja. Do sada se nalepnica nije dobijala na licu mesta, već je to rešavao njihov advokat, uz neku naknadu, i dobijali bi je sutradan. Ako sve rešavam sam, mogao sam završiti sav posao za oko 45 minuta (uz tehnički i osiguranje na istom mestu, koje se pominje u gornjem komentaru, a nije ni daleko od policijske uprave).
asd Odgovori
Ne ocekujete valjda da nam sistem funkcionise u vanrednom stanju kad svi znamo kako je funkcionisalo pre XD primeri "neki placaju zamenu tablica neki ne a neki imaju trajne,razlika je u tome koliko srece imas i da li ces naleteti na slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W ...registracija prikolica,prikljucnih masina znate i sami da ima primera ...drzava donese zakon pa ga tek naknadno u praksi ispituje dal ne izvodljiv ili ne XD tako da za mene ovo bas i nije neka vest i treba se polako na ovo navikavati jer mislim da ce ovakvih i slicnih problema biti i u bliskoj budnucnosti s obzirom na situaciji kod nas a i u svetu...
Radijalac Odgovori
u auto kuci alfa u jovana mikica i u interspedu iza lidla izdaju se i nalepnice prilikom registracije
slađana Odgovori
Nisu samo taksisti u nemogućnosti da dobiju registracionu nalepnicu. Ja od 16.marta obilazim šaltere sa uplaćenom polisom i taksama i niko ništa nezna pošto je vozilo registrovano na invalida. Isto tako sistem nemože da obradi uplate za invalide na tehničkim pregledima i izda nalepnicu iako ima izvršen tehnički pregled vozila i svu ostalu dokumentaciju. Kako to rešiti?
Zoltan Odgovori
Svi smo organizivali posao skladno sa situacijom ,smatram da bi i sup tako trebao da postupi .Stvar je u organizaciji a ne u situaciji kojoj se nalazimo.
Živoin Miladinović Odgovori
Poštovani imam isti problem zbog vanredne situacije oko štampanja registracione nalepnice. Na tehničkom sve odradim ali ne mogu da odštampaju nalepnicu, odem do MUP-a na šalteru bez problema dobijem nalepnicu.Već nekoliko godina unazad dobijam isti odgovor na šalteru da sa tehničkim nije u redu, pokušao sam na više mesta i isti je problem.Nemoguće je da ni jedan tehnički nije ne može da odštampa registracionu nalepnicu.Iz MUP-a sam dobio odgovor da će mi biti omogućeno zbog problema oko izdavanja nalepnice, uradio sam tehnički ali nisu mogli da mi odštampaju piše UPUTITI VLASNIKA VOZILA U NAJBLIŽU STANICU MUP-a na monitoru tehničkog pregleda .Upitanju je grad kruševac
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.