Komentara: 2
Pregleda: 5095

Regionalna i prekogranična saradnja u cilju promovisanja Subotice

18.05.2017. u 16:49h
Regionalna i prekogranična saradnja u cilju promovisanja Subotice

Direktor regionalne razvojne agencije PANONREG Milan Maličević i direktorka konsultantske agencije Felicita Konsalting iz Beograda, Marija Martinović Vuletić imali su zadovoljstvo da uz posredovanje konsultantske agencije Felicita Konsalting iz Beograda za vikend, 13. i 14. maja obave nekoliko važnih razgovora na temu regionalne i prekogranične saradnje kao i na temu promovisanja Grada Subotice, Opština Bačka Topola, Mali Iđoš, Apatin, Novi Kneževac, Kanjiža, Čoka i Senta. U razgovorima je naznačen značaj saradnje sa susednim državama, Mađarskom, Hrvatskom i Crnom Gorom i institucijama EU u Briselu.

Takođe je kao primer istaknut Grad Subotica koji je multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna sredina u kojoj živi dvadeset i dve etničke zajednice. U razgovorima je istaknuto da treba iskoristiti povoljan geostrateški položaj Subotice i ostalih opština osnivača i da je neophodno intenzivirati saradnju sa institucijama sistema u Srbiji ali i sa susednim državama kao što su Mađarska, Hrvatska, Crna Gora kao i sa institucijama EU u Briselu.

Regionalna i prekogranična saradnja u cilju promovisanja Subotice

Milan Maličević direktor PANONREG, Kolinda Grabar Kitarović, predsednica RH, Marija Martinović Vuletić, direktorka Felicita Consulting Beograd

Grad Subotica i ostale opštine osnivače promovisani su kao vrlo atraktivne destinacije za ulaganje u privredu i turizam. Takođe je istaknut značaj i mogućnost korišćenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU kao i zajednički nastup u Projektima sa opštinama iz Mađarske, Hrvatske i Crne Gore kao i promovisanje projekata potencijalnim investitorima iz Regiona ali i iz zemalja EU i Ruske Federacije.

Dogovorena je saradnja sa NVO Alfa Centar iz Nikšića i njihovim direktorom Aleksandrom Dedovićem na realizaciji mnogobrojnih projekata, a među prvim realizovanim projektima bi trebao biti projekat „Bezbednost u saobraćaju“ koji je NVO Alfa Centar sa velikim uspehom sprovodio u Nikšiću. Takođe je dogovoreno da delegacija Nikšićkih privrednika bude gost i učesnik na predstojećem sajmu u Subotici.

Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5095
Povezane teme

panonreg

regionalna razvojna agencija

milan maličević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.