Komentara: 0
Pregleda: 2807

Realizovan IPA projekat dva ZOO vrta

30.09.2011. u 14:41h
Izvor: RTV City
Realizovan IPA projekat dva ZOO vrta
Jednogodišnji projekat u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske imao je kao primarni cilj obrazovanje najmlađih u zaštiti životne sredine, ali je ostvaren i značajan rezultat u razmeni iskustava zaposlenih.

Nosilac projekta čija je vrednost oko 140.000 eura je grad Segedin, a realizatori su Vadašpark iz Segedina, palićki Zoo-vrt i 6 subotičkih i palićkih osnovnih škola. Program je obuhvatao razmenu čak 6.400 dece tokom 18 jednodnevnih poseta zoo-vrtovima tokom kojih je vršena zanimljiva nastava koja je objedinila nekoliko školskih predmeta, a značajan deo projekta je posvećen i edukaciji nastavnika kako bi preneli učenicima znanje i želju za očuvanjem životne sredine.

Takođe organizovana je i razmena radnika zoo-vrta: timaritelja, baštovana i zoopedagoga koji su uspešno razmenili iskustva i tehnike rada sa životinjama. Izgrađena je i štala sa potpuno opremljenom učionicom na spratu koja je namenjena učesnicima obrazovnih programa vrta.

Gosti iz Mađarske istakli su odličnu saradnju dva zoo-vrta, naglasili da je edukativni deo projekta ispunio očekivanja kao i da je u njega bio uključen najveći broj dece do sada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2807
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

IPA prekogranični program

IPA projekat

ipa fondovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.