• Pregleda: 2332

Realizovan IPA projekat dva ZOO vrta

Realizovan IPA projekat dva ZOO vrta
Jednogodišnji projekat u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske imao je kao primarni cilj obrazovanje najmlađih u zaštiti životne sredine, ali je ostvaren i značajan rezultat u razmeni iskustava zaposlenih.

Nosilac projekta čija je vrednost oko 140.000 eura je grad Segedin, a realizatori su Vadašpark iz Segedina, palićki Zoo-vrt i 6 subotičkih i palićkih osnovnih škola. Program je obuhvatao razmenu čak 6.400 dece tokom 18 jednodnevnih poseta zoo-vrtovima tokom kojih je vršena zanimljiva nastava koja je objedinila nekoliko školskih predmeta, a značajan deo projekta je posvećen i edukaciji nastavnika kako bi preneli učenicima znanje i želju za očuvanjem životne sredine.

Takođe organizovana je i razmena radnika zoo-vrta: timaritelja, baštovana i zoopedagoga koji su uspešno razmenili iskustva i tehnike rada sa životinjama. Izgrađena je i štala sa potpuno opremljenom učionicom na spratu koja je namenjena učesnicima obrazovnih programa vrta.

Gosti iz Mađarske istakli su odličnu saradnju dva zoo-vrta, naglasili da je edukativni deo projekta ispunio očekivanja kao i da je u njega bio uključen najveći broj dece do sada.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.