Komentara: 21
Pregleda: 3893

(Re)vakcinacija i treća doza protiv korona virusa za vikend u Novoj opštini

03.09.2021. u 11:23h
Izvor: Subotica.com
Prijem prve doze vakcine protiv korona virusa bez prethodnog zakazivanja može da se obavi danas, ali i za vikend u Novoj opštini. Na raspolaganju su vakcine dva proizvođača. Takođe, građani mogu da prime i "buster" dozu.
(Re)vakcinacija i treća doza protiv korona virusa za vikend u Novoj opštini

Imunizacija stanovništva protiv zarazne bolesti kovid-19 nastaviće se i za vikend. Pored građana koji su se prijavili kroz sistem "eUprava" za prvu dozu, odnosno za revakcinaciju, u naredna tri dana nastavlja se vakcinacija prvom dozom bez zakazivanja. Biće dostupne vakcine "Sinofarm" i "Fajzer". Takođe na vakcinaciju trećom, tzv. "buster" dozom (Sinofrarm, Fajzer i Sputnik) mogu da dođu i građani kojima je prošlo više od 6 meseci od prijema druge doze.

Punkt u Novoj opštini otvoren je svaki radni dan (pon-petak) od 8 do 20 časova, dok je vikendom radno vreme do 14 časova, i biće omogućeno vakcinisanje bez poziva.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 12+ godina.

KOVID AMBULANTA RADI SVAKI DAN - Građani sa simptomima respiratorne infekcije treba da se jave u Kovid ambulantu (Harambašićeva 2), koja radi svakog dana u nedelji od 7 do 20 časova. Kontakt telefoni: 024/546-104; 065/91-85-577; 065/91-55-538; 065/91-85-578 i 065/91-85-602.

S obzirom da se s početkom nove školske godine intezivira druženje među decom. epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica, dr Nebojša Bohucki, pozvao je roditelje da imunizuju decu.

- "Fajzer-Biontek" vakcina je odobrena za decu uzrasta od 12 godina. S obzirom da je sada naša mlađa populacija u sve većem broju na okupljanjima i intenzivnije cirikulišu, apelujem na roditelje da vakcinišu svoju decu - poručuje dr Bohucki. - Deca od 12 do 16 godina mogu da prime vakcinu uz prisustvo i saglasnost roditelja i potvrdu pedijatra, dok je tinejdžerima od 16 i 17 godina dovoljna samo potvrda pedijatra.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici su trenutno registrovanа 44 aktivnа slučaja zaraze korona virusom, dvoje zaraženih u poslednja 24 časa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 3893
Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.