Komentara: 16
Pregleda: 6684

Raste pritisak na Harambašićevu

16.03.2021. u 14:54h
Izvor: TV Subotica
Broj pacijenata u Kovid ambulanti je naglo porastao - juče je pregledano njih 253, a 94 je na antigenskom testu bilo pozitivno na korona virus. Na dalju dijagnostiku u Opštu bolnicu upućena su 23 sugrađana.
Raste pritisak na Harambašićevu

Kako pojašnjava dr Elizabeta Vrana, koordinatorka Kovid ambulante Doma zdravlja, bilo je i nešto kontrolnih pregleda, ali je najveći broj onih koji se javljaju prvi put.

- Broj pacijenata je drastično povećan tokom protekle nedelje. Za vikend, kada očekujemo da će biti manji broj pacijenata, apsolutno nije bio manji i imalo smo oko 60 pozitivnih tokom vikenda i tokom cele prošle nedelje - kaže dr Vrana.

Raste pritisak na HarambašićevuJavljaju se pacijenti sa težom kliničkom slikom, među kojima su stariji, ali i mlađi sugrađani koje šalju na bolničko lečenje. Povećava se i broj timova koji rade u Harambašićevoj, sa sedam na osam.

- Do pre dve nedelje je radilo šest timova u Kovid ambulanti Doma zdravlja. Prošle nedelje je ubačen još jedan tim, a ovde nedelje, odnosno od sutra, počinje da radi i osmi tim, budući da je došlo do porasta broja pacijenata i da bi im izašli u susret da ne čekaju toliko mnogo, uključili smo još jedan tim - dodaje dr Vrana.

Radno vreme Kovid ambulante u Harambašićevoj je svakim danom od 7 do 20 časova, a kako koordinatorka ističe, trenutna situacija veoma podseća na novembar i decembar prošle godine, kada su takođe beležili veliki broj pregleda na dnevnom nivou.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 6684
Povezane teme

ambulantni pregledi

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.