Komentara: 54
Pregleda: 4754

Raspušten Bunjevački nacionalni savet

22.07.2013. u 15:24h
Raspušten Bunjevački nacionalni savet

Posle više od pola godine, konačno je rešeno pitanje Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine. Kako sednica Saveta nije održana više od šest meseci, predsednik BNS Branko Pokornić, obavestio je nadležno Ministarstvo.

Prošle nedelje, 19. jula stiglo je Rešenje Ministarstva pravde i državne uprave, kojim se raspušta BNS i imenuje Privremeni organ upravljanja. Na čelu ovog Organa, shodno rezultatima izbora iz 2010. godine i broju mandata u Savetu, našla se Suzana Kujundžić Ostojić, dok su ostali članovi Organa Kata Kuntić, Branko Pokornić, Dragan Kopunović i Nikola Babić.

Primopredaja dužnosti obaviće se 20. avgusta u 12 sati. Zadatak Privremenog organa upravljanja biće obavljanje tekućih poslova i završavanje započetih, poput izdavanja udžbenika, standardizacije bunjevačkog jezika, upisa dece na izborni predmet bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture, organizovanje nacionalnih praznika...

Privremeni organ upravljanja funkcionisaće sve do izbora novog Nacionalnog saveta, koji se očekuju u junu 2014.godine.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 4754

Povezana vest

Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

branko pokornić

bunjevački nacionalni savet

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.