Komentara: 0
Pregleda: 3294

Raspust po dečijim pravilima

03.01.2013. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Zimski raspust je vreme kada školarci mogu da predahnu od obaveza i uživaju u slobodnom vremenu. Mnogi roditelji brinu da će đaci, ako promene režim života, popustiti u školi posle raspusta, pa im organizuju razne obaveze.
Raspust po dečijim pravilima

Školski psiholozi smatraju da o đačkim obavezama moraju da misle jedino oni koji imaju problema sa školom, dok bi ostali trebalo nesmetano da uživaju u zimskim radostima, druženju i zabavi, ali što manje uz kompjuter ili televizor.

Iako je zimski raspust počeo pre samo desetak dana u OŠ“ Jovan Jovanović Zmaj“ zatekli smo nekoliko osnovaca. Oni pohađaju dodatnu nastavu, ali najveći deo slobodnog vremena ipak koriste za igru i druženje.

Psiholozi savetuju da o bi školskim obavezama trebalo da brinu samo oni koji su polugodište završili sa negativnom ocenom. Ostali, ukoliko ne mogu negde da otputuju, trebalo bi što više vremena da provode baveći se sportom na svežem vazduhu. Psiholozi savetuju da, bez obzira na to koliko se roditelji brinu da će se dete ulenjiti tokom rasputa, treba dozvoliti deci da uživaju u onome što im najviše prija. Međutim, to ne znači da veći deo dana mogu da provode uz kompjuter ili televizor. Prema mišljenju stručnjaka, kompjuteru čak nije ni mesto u dečijoj sobi.

Zimski raspust je zaslužen dečiji godišnji odmor, pa bi trebalo da bude uređen u skladu sa njihovim željama. Deci mlađoj od 10 godina pomoć u osmišljavanju kreativnijeg odmora trebalo bi da pruže roditelji, dok stariji osnovci mogu sami uz pomoć vtršnjaka da kreiraju svoje slobodno vreme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3294
Povezane teme

raspust

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.