Komentara: 2
Pregleda: 2727

Raspisana četiri konkursa u oblasti privrede i turizma

01.03.2021. u 17:20h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je danas četiri konkursa, odnosno po dva u oblasti privrede i turizma, čija ukupna vrednost iznosi 270 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je do 16. marta.
Raspisana četiri konkursa u oblasti privrede i turizma

Na konkurse u oblasti privrede mogu se prijaviti mikro i mala privredna društva i preduzetnici za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme odnosno za nabavku softvera ili za sticanje nematerijalne imovine, u okviru kojih je obezbeđen ukupno 41 milion dinara, kao i za 118 miliona dinara za nabavku repromaterijala.

Objavljeni javni konkursi u turizmu namenjeni su privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, tačnije za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture u vrednosti od 59 miliona dinara, kao i za nabavku mašina, opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata sa ukupno 52 miliona dinara.

Raspisana četiri konkursa u oblasti privrede i turizmaKako je istakao Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, zamisao je bila da se konkursi raspišu na današnji dan, na samom početku marta, kako bi se što ranije u tekućoj godini počelo sa plasiranjem sredstava gde su potrebna.

- Hoćemo da turizam u Vojvodini dočeka spremno novu turističku sezonu, u ovom momentu očekujući domaće goste, a nadamo se da ćemo uskoro govoriti i o povećanom broju stranih gostiju. Važna činjenica za sve koji žele da učestvuju na konkursima Sekretarijata, od danas, pa u narednih šest meseci, jeste da nisu u mogućnosti da smanjuju broj zaposlenih za više od 10 odsto. Želimo da svaki dinar koji ulažemo u naše konkurse doprinese očuvanju, pre svega, radnih mesta, u nadi da će doći i do povećanja broja zaposlenih, do kupovine novih mašina, ali i nove opreme -rekao Ivanišević, dodavši da svi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Sekretarijata, u tekstovima pravilnika ili putem besplatnog broja koji su objavljeni uzsvaki od pomenutih konkursa.

Ivanišević je dodao da će se uspešnost novoobjavljenih konkursa meriti brojem sačuvanih i otvorenih radnih mesta, kao i osavremenjavanjem procesa i zanavljanjem mašina i neophodne opreme u privrednim i turističkim delatnostima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2727
Povezane teme

subvencije

konkurs

Nenad Ivanišević

organska poljoprivreda

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.