Komentara: 2
Pregleda: 2639

Raspisan konkurs za dodelu stipendija za studente

27.10.2023. u 09:25h
Izvor: Subotica.com
Studentima sa teritorije grada Subotice će za školsku 2023/2024. godinu biti dodeljeno ukupno sto stipendija, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata.
Raspisan konkurs za dodelu stipendija za studente

Iznos stipendije po studentu se određuje najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

- Osnovni uslovi koji mora ostavariti student koji konkuriše za stipendiju jesu da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije), ili studije drugog stepena (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, da je upisao tekuću školsku godinu na teret budžeta Republike Srbije - ističe predsednik komisije za dodelu stipendije Radoslav Vukelić.

Raspisan konkurs za dodelu stipendija za studenteUslove za dobijanje stipendije ne ostvaruje student koji ima status apsolventa, ili je u produženom statusu, koji je u radnom odnosu, ako u toku školske godine napusti školovanje, ako je navršio 26 godina života, ako je korisnik druge stipendije.

Prijava na konkurs vrši se popunjavanjem obrasca prijave, koja se preuzima u Gradskom uslužnom centru Grada Subotice, odnosno sa zvaničnog gradskog sajta. Konkurs je otvoren do 7. novembra. 

Više informacija u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica, Trg slobode 1, 3. sprat/305, ili na telefon 024/626-883.

Tekst Konkursa kao i druge srodne informacije možete pronaći ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2639
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

konkurs za dodelu stipendija

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.