Komentara: 8
Pregleda: 21262
Foto

Raskrinkana auto mafija, među uhapšenima i Subotičani

19.10.2015. u 16:38h > 17:40
Izvor: Subotica.com
U zajedničkoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije uhapšeno je 20 osoba zbog krađe luksuznih motornih vozila, zaplenjeno je ukupno 39 automobila, a u toku su hapšenja i pretresi objekata širom Srbije i Mađarske - saopšteno je danas na graničnom prelazu Horgoš gde je održana zajednička konferencija za štampu čelnika policije iz sve tri zemlje.
Raskrinkana auto mafija, među uhapšenima i Subotičani

- U Srbiji je pretreseno 20 kuća i stanova i uhapšeno deset osoba, i to u Subotici, Novom Sadu, Šidu i Sremskoj Kamenici - rekao je Dejan Kovačević, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. - Zaplenjeno je 29 vozila, a od kojih je za devet utvrđeno da imaju falsifikovane brojeve šasija, dok se ostala vozila još uvek proveravaju.

U našoj zemlji su takođe pronađene i četiri radionice - dve za izradu lažnih dokumenata i dve za prekucavanje šasija. Hapšenjem su obuhvaćena i tri pravna lica, odnosno firme koje su se bavile špedicijom. Deo vozila sa već falsifikovanim šasijama prevožena su iz Slovačke u Mađarsku, gde su se koristila sa falsifikovanom dokumentacijom, koja je izrađena u Srbiji.

Raskrinkana auto mafija, među uhapšenima i Subotičani

U toku su veštačenja vozila i dokumentacije, ali prema preliminarnom izveštaju potvrđeno je da se radi o kradenim vozilima i falsifikovanoj dokumentaciji. Sva lica lišena slobode će uz krivičnu prijavu biti sprovedena nadležnom tužilaštvu za organizovani kriminal zbog izvršenja krivičnih dela falsifikovanje isprava, udruživanja radi vršenja krivičnih dela, navođenja na overu neistinitog sadržaja kao i zbog pranja novca.

Kako je objašnjeno na graničnom prelazu Horgoš-Reske, tokom prošle godine formirano je koordinaciono telo, a kriminalna grupa praćena je u proteklih osam meseci.

Raskrinkana auto mafija, među uhapšenima i Subotičani

Lanac je funkcionisao tako što su slovački kriminalci nabavljali vozila u Austriji, Nemačkoj i Francuskoj, srpski deo grupe je obezbeđivao lažne brojeve šasija i dokumente, a naručioci automobila bili su iz Mađarske.

- U Slovačkoj radi grupa kriminalaca koja traži, nabavlja i menja oznake i brojeve tih vozila, onda dolaze zadaci srpskih kriminalaca, zaduženi za falsifikovana dokumenta koji su u velikom broju slučajeva identični originalnim samo se promenjenim podacima. Mađari su bili zaduženi za organizovanje, oni su naručivali vozila i prodavali - objasnio je Ištvan Takač, zamenik direktora mađarske policije. - U toku su pretrage kuća i hapšenja u Srbiji, Mađarskoj i Slovačkoj. Akcija je u toku i treba nam još malo vremena.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila Konferencija za medije povodom razbijanja međunarodne grupe kradljivaca automobila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 21262
Povezane teme

automafija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.