Komentara: 46
Pregleda: 11673

Raskol u subotičkom odboru stranke G17 plus

10.11.2011. u 14:56h
Izvor: SuMedija
Raskol u subotičkom odboru stranke G17 plus

Nakon što je rukovodstvo Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da iz stranke G17 plus izbaci Nemanju Simovića, istaknutog člana ove partije od osnivanja i člana Gradskog veća zaduženog za omladinu i sport, „zbog nanošenja štete i delovanja koje je suprotno političkim interesima URS-a“, veliki broj aktivista iz redova subotičkog odbora G17 plus napustio je ovu političku opciju.

Iz stranke su istupili odbornici u Skupštini grada Neven Višnjić, Branislav Kapor, Radomir Tošić i Marin Vidaković, zatim Zoran Kalinić, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, Marica Stankić, predsednica Ženske mreže, Zoran Prćić, sekretar za inspekcijsko-nadzorne poslove u Gradskoj upravi i mnogi drugi dugogodišnji članovi stranke.

- Program stranke G 17 plus i ciljevi koji su nas privukli u ovu partiju više nisu na vrhu prioriteta, nakon što su oformljeni Ujedinjeni regioni Srbije. Jasno je da se politika sada bazira na razvoju centralne Srbije i Vojvodina je potpuno gurnuta u stranu. U politiku sam ušao da bih dao doprinos razvoju svog grada i neću da budem deo opcije koja će dovesti do stagnacije naše sredine zarad razvoja drugih – izjavio je Nemanja Simović.

On je dodao da je bio neprijatno iznenađen kada je, nakon toliko godina angažovanja na podizanju rejtinga stranke, preko mejla saznao da je isključen iz stranke G 17 plus.

- Obrazloženje da sam nanosio štetu Ujedinjenim regionima Srbije i njihovoj politici je van svake pameti. Zar je nanošenje štete izgradnja valikog broja sportskih terena u gradu, nadogradnja hale sportova, renoviranje sportskih prostora u Subotici i okolini, kao i činjenica da veliki broj sportskih klubova iz našeg grada sada igra u saveznim rangovima takmičenja, nakon dve decenije stagnacije. Ako je to šteta za moju bivšu stranku, onda mi je i drago što više nisam deo toga – naglasio je Simović.

Neven Višnjić, odbornik u Skupštini grada, svoje napuštanje stranke G 17 plus obrazložio je time „da je za njega neprihvatljiv način ophođenja rikovodstva Ujedinjenih regiona Srbije prema istaknutim članovima koji osnovali i podigli subotički odbor G 17 plus“.

- Politika regionalizacije i decentralizacije jeste deo evropske priče i to apsolutno podržavamo, ali prema potezima iz vrha stranke, to je samo mrtvo slovo na papiru. Stranka G17 plus u koju smo se mi učlanili za čije smo se ciljeve borili više ne postoji. Ovo sada je nova stranka, koja je u stranu gurnula mlade kadrove i svoju politiku bazira na istrošenim političarima. Mi ćemo u Skupštini grada formirati novu odborničku grupu, koja će delovati zajedno sa vladajućom većinom u gradskom parlamentu i podržavaćemo aktuelnu gradsku vlast – rekao je Višnjić.

Odbornik Branislav Kapor zamerio je rukovodstvu Ujedinjenih regiona Srbije što su politiku stavili iznad stručnosti, iako je slogan stranke G 17 plus ranije bio „Stručnost ispred politike“.

- Najviše me je pogodilo što se URS za decentralizaciju zalaže samo na papiru i to sam osetio na svojoj koži. Kada sam na stranačkim sastancima iznosio probleme oko formiranja Mesne zajednice Mišićevo, iz koje dolazim, nisam dobio nikakvu podršku za njihovo rešavanje. Tada sam i uvideo da u stranci duvaju neki novi vetrovi – zaključio je Branislav Kapor.

Povezane vesti:
Saopštenje Ujedinjenih regiona Srbije

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 46
Pregleda: 11673
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Ujedinjeni regioni Subotica

Jasmin Šečić

neven višnjić

nemanja simović

G17 plus Subotica

branislav kapor

zoran kalinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.